Olin hankkinut muutaman kerän Lett-Lopi-lankaa lähinnä värin vuoksi, tai ehkä minä hankintahetkellä jo ajattelin pesukoneessa huovutettua kantovälinettä. Langat alkoivat kiusaamaan niin paljon, että ajattelin kokeilla tehdä niistä lahjaksi kassin. Laukku on ehkä tässä kohtaa sittenkin väärä nimitys.

Aloitin pohjasta. Loin 60 s 7,0 mm puikoille ja kun pohjassa oli mielestäni tarpeeksi kokoa, poimin silmukat sen ympäri ja jatkoin pyörönä. Kun tumma violetti kerä loppui, otin käyttöön marjapuuron värisen kerän ja sitten toisenkin samanlaisen. Jossain vaiheessa aloin kaventaa muutaman kerroksen välein 4 eri kohdassa. Minun piti tehdä I-cord-nauhat, mutta lanka alkoi osoittaa loppumisen merkkejä, joten tein kahvat, yläreuna on käännetty kaksinkerroin. Jämistä neuloin vielä pienen taskun sivulle. Laukku oli todella harva, veltto ja melko suuri, mutta muoto miellytti. Ompelin taskun sisään pakastepussin, jotta se ei huopuisi kiinni. Virkkasin kahvojen alareunaan rivin kiinteitä silmukoita vahvistukseksi.

1071366.jpg

Ei kun pesukoneeseen. Pyyhkeitä mukaan. 40 astetta, tavallinen kirjopesu. Huovutus näytti hyvältä violetissa, mutta ei marjapuuronpunaisessa. Koko oli aika hyvä. Poistin karvaa pesukoneesta. Kassi pääsi toiselle kierrokselle pyyhkeiden kanssa, sillä halusin, että marjapuurostakin häviää silmukat kokonaan. 60 astetta, kirjopesu.

No niin! Kassi kutistui entisestään, ja marjapuurostakin hävisivät silmukankuvat lähestulkoon olemattomiin, hyvä! Poistin lisää karvaa pesukoneesta ja laitoin pyyhkeet kuivuriin. Jälkeenpäin poistin kuivurista rotan kokoisen karvapallon ja kieltäydyin ajattelemasta pesukoneeni sisuskalujen karvaisuuden astetta. Kiskoin kassin kuivumaan postitusmateriaalipussini päälle, joka oli juuri oikean kokoinen. Vuorokaudessa kassi oli kuivunut kokonaan. Ja tällainen siitä tuli:

1071369.jpg

Malli: pesukonehuovutettu kassi, omasta päästä

Lanka ja menekki: Istex Lett-lopi noin 200 g

Puikot: 7,0 mm

Kenelle: lahjaksi, kohde vielä mietinnässä

Pesutiedot: 60 astetta, kirjopesu, linkous 1000 r/min

Muuta: Karkea lanka antautui huovutuksessa mukavasti. Kutistumisen määrä yllätti. Eri väriset langat huopuivat eri tavoin. Violetti huopui matalammassa lämpötilassa kivaksi, mutta marjapuuron värinen tarvitsi 60 asteen käsittelyn. Kännykkätaskusta tuli minun puhelimelleni sattumalta juuri sopiva. Kassi vähän kiertyi, kahvoja saa asetella kohdakkain. Lanka on mukavampaa huovuttaa kuin Novita Huopanen, huovutustulos on tasaisempi. Lähtevän karvan määrä oli mahdotonta sekä neuloessa että huovuttaessa. Laukulle tekisi hyvää ommeltu vuori, mutta ompelukone tarvitsisi huoltoa enkä siksi usko saavani sellaista aikaan (ihme kyllä, sopivaa vuorikangasta löytyisi kotoa- yhden pussilakanan käyttökelpoiset osat).