Olen ollut innolla mukana jämäilemässä ja tässä ovat kuukauden viimeisimmät saavutukset.

1510268.jpg

Malli: oma, 2o, 2n-ribbiä. Valkoisessa 84 s alussa, punaisessa 80s.

Lanka ja menekki: valkoisessa 105 g purkulankaa 2-kertaisena ja Isoveli Coloria. Punainen Isoveljeä ja Isoveli Coloria 65 g.

Puikot: 5 mm pyörö

Koko: iso lapsi/ aikuinen

Kenelle: esikoisen joukkueen arvontoihin ensi syksyksi

Muuta: Valkoiseen jäi jännä pinta, sillä en ollut suoristanut lankoja purkamisen jälkeen. Lanka oli neuleena n. 10 vuotta. Tein esikoiselle palmikkotakin, jota lähinnä kuopus piti. Piti kokeilla myös tupsun tekemistä, eikä ollut mitään suosikkihommaa. Miten se sitomislanka laitetaan niiden pahvien väliin ilman että koko hoito purkaantuu samalla käsiin????

1510274.jpg

Malli: Lace spiral scarf kirjasta One skein designer wonders (ilmaisohjeita tyrkyllä, käykää vilkaisemassa!)

Lanka ja menekki: kirkkaan punainen Kitten Mohair, 25 g

Puikot: 6 mm sukkapuikot

Koko: 10 cm* 90 cm (lyhyempi sivu)

Kenelle: katsotaan nyt, minne tämä joutuu. Ehkä esikoisen joukkueelle syksyllä.

Muuta: Sain tarpeekseni w&t:stä vähäksi aikaa. Huivi riittää kaulan ympäri ja yksinkertaiselle solmulle.

1510270.jpg

---

Lopetan jämistelyn nyt tähän. Olen sangen tyytyväinen kuluttamiini grammoihin (743 g, siis melkein 15 kappaletta 50g:n kerää!) ja osittain aikaansaannoksiinikin. Patalappuja valmistui eniten (5 kpl), yhdestä ei taidakaan olla kuvaa blogissani,  tykkään jämälankasukistani ja olen niitä jo käyttänytkin, samoin kuopuksen sukat ovat aika herkut. Pipoja tein yhteensä neljä. Kummitytön villatakki meni vähän keturalleen, mutta sattuuhan sitä.

Käynti paikallisessa lankakaupassa tänään oli kuin telepatiaa. Omistaja oli purkanut laatikosta uusia lankoja ja oli ajatellut minua. Minulla on uutta ihanaa sukkalankaa, nam nam. Yksi väri jäi vielä kaivelemaan, on varmaan pakko vielä hakea sitäkin tänne lajitovereidensa luokse.

Nyt voisi olla aika korkata ihkauusi kerä sukkalankaa terapiaksi, viimeistellä palmikkotakki, jonka jätin marinoitumaan tämän projektin ajaksi ja ommella yhteen neuleeseen napit.

Lämmintä vappua kaikille!