(Tämä saattaa sisältää muutakin kuin neuleaiheita!)

Olin esikoisen joukkueen kanssa jääkiekkoturnauksessa koko viikonlopun. Bussissa mennessä perjantaina neuloin hetkisen tavallista sukkaa magic loopina itsekuvioituvasta langasta kaverilleni. Laitoin otsalle Petzlin ja sepä olikin hyvää seuraa neulojan pimeälle bussimatkalle... joku vain oli pudottanut sen eteisessä kivilattialle kertomatta mitään minulle ja sen kuori on halki. Hmph! Auttaisikohan erkkari ehjäämään sen? Sunnuntaiaamuna heräsin kivistävään yläselkään jo kolmen jälkeen ja istuin aulassa sukkia päättelemässä (otin mukaani parit parit kotoa tyhjää hetkeä varten) ja odottelemassa, että toisetkin heräisivät. Myöhemmin iltapäivällä neuloin sukanvartta vähän lisää yksinkertaisesti pysyäkseni hereillä.

Oulunsalossa nukuttiin siis huonosti, mutta poikaset pelasivat 6 ottelua jääkiekkoa oikein tunteella ja ovat ihan hirmuisen hyvä joukkue ja pelaavat upeasti. He sijoittuivat viidensiksi F1 (-98 syntyneet)-sarjassa, jossa oli mukana 12 joukkuetta. Yksi, ja se ainoaksi jäänyt, tappio tuli hankalaan paikkaan koko lailla epäonnisen ottelun jälkeen, jossa siilipuolustukseen vetäytynyt vastustaja teki voittomaalin 2 sekuntia ennen loppua. Kahdesta pelistä tuli tasapeli, joista toinen oli silkkaa hyvää onnea ja toinen epäonnea. Kolme peliä pojat voittivat, saaliina mm. kaksi kärpännahkaa. Pojat sijoittuivat alkulohkonsa kolmansiksi eivätkä siis päässeet pelaamaan kärkisijoista. Mutta he eivät jaksaneet kauan harmitella. Reissu oli onnistunut -vuotta nuoremmat hokkilaiset (F2, -99 syntyneet) menivät ja voittivat oman sarjansa!

Järjestelyt olivat turnauksessa muuten ok, mutta ruoka oli aika kehnoa hintaansa nähden ja useimmat pelinsä meidän pojat pelasivat jäällä, joka oli edellisen ottelun jäljiltä jo käytetty. Kiekkoa oli vaikea saada liikkeelle, sillä se aurasi lunta mennessään...

Mutta se siitä. Paluu lankoihin ja puikkoihin seuraavaksi!