Miten tässä nyt näin kävi???

1488535.jpg

Tai kyllä minä tiedän. Ensimmäistä hihaa tehdessäni asemoin sen väärin: katsoin väärän koon silmukkamääriä. Huomasin sen vasta toista hihaa aloitellessani. Tein niin kuin ekan hihan, en viitsinyt purkaa puolta takkia. Olisiko ehkä kannattanut?!

Huomasin tuon vasta kun olin:

-päätellyt kaikki langat

-ommellut napit kiinni ja

-napittanut takin kiinni.

Pitämistähän tämä ei haittaa- olen tyytyväinen takin kokoon ja käsialaani sekä sain kauluksesta sopivan kokoisen (referenssinä kotoa löytyvä 4-v.), mutta ihmettelen vain, miten yksinkertaisimmankin ohjeen voi mokata tällä tavalla, että aloittaa hihat väärässä kohdassa ja soheltaa kaarrokkeen siinä samalla päin...?!

Tarinan opetus: muistavälillä  tarkistaa silmukkamäärät, muista katsoa oikean koon silmukkamääriä. Jos ohje tökkii, pysähdy ja mieti, kannattaisiko suunnitelmaa vaihtaa!

Tässä vielä takin speksejä, että joku toinen osaa väistää mokomat virheet:

Malli: Garnstudio

Lanka ja menekki: Novita merino-Wool 185 g, vaaleankeltainen ja persikka. Lanka meni aika tarkkaan kaikki, keltaista jäi vielä johonkin raitalangaksi (huomattavasti alle puoli kerää).

Puikot: 3,5 mm

Koko: 98/104 cm, mutta silmukat otettu ohjeen koosta 62/68 cm sekä kavennettu takkia (isoimmassa koossa ympärysmitta 70 cm, tässä jotain päälle 60cm)

Kenelle: kummitytölle... jos kehtaan antaa

Muuta: Tylsä mutta nopea neulottava. Näköjään tällaisenkin voi mokata. Mietin purkamista ja korjaamista, mutta eipä taida olla sen arvoista. Perinteisessä tavassa neuloa villatakki on sittenkin puolensa, siis ne hyvätkin.

Seuraava jämälankatyö on mietinnässä, ja arpajaispalkintokin pitäisi saada koottua. Lisäksi minulla on asiaa postiin: Tilaamani kirjat ovat saapuneet!

Mutta nyt kanakeittoa laittamaan!