Ostin keväällä Kuopiosta 2 kerää Sandnes Alfa Glitteriä, alekorin pahnanpohjimmaiset. Ei ollut aavistustakaan, mitä niistä tekisin. Perjantaina iski idealla: josko vaikka kokeilisin tehdä selvästi kaksivärisen pipon. Värit eivät olleet yhtään minua, ja tulin ajatelleeksi ystävääni, joka saattaisi pitää niistä. Hän pitää myös palmikoista. Kaksivärisyys asetti tiettyjä vaatimuksia designiin... Pipon pitäisi näyttää kaksiväriseksi suunnitellulta, joten joku jekku piti keksiä.

Joten ei muuta kuin kokeilemaan, mitä saisi kahdesta erivärisestä langasta aikaan. Neuloin reilu 50 cm pitkän palmikkokaitaleen, yhdistin sen päät toisiinsa, poimin silmukat ylälaidasta ja jatkoin samalla palmikkomallilla mutta toisella värillä. Tällainen.

1988646.jpg

Malli: Amin pipo (oma)

Lanka ja menekki: Sandnes Alfa Glitter roosa ja luonnonvalkea, 89 g

Puikot: 6 mm

Koko: aikuisen

Kenelle: joululahjaksi ystävälle

Muuta: Pöllin palmikon mallin tekeillä olevasta villatakistani, joka ei ole edistynyt yhtään maaliskuun jälkeen. Olen erityisen tyytyväinen pipon kavennuksiin, sain vielä hauskan lehtikuvion kuuppaan aikaan. Pipo tuntuu olevan lämmin eikä ihmeemmin kutita- voisin ehkä tehdä toisenkin, itselleni. Lanka on ihanaa neuloa, tykkäsin kovasti. Kovin moneen kertaan sitä ei kannata purkaa: yritin jäljelle jääneistä väsätä virkattua kukkaa, ja purkaminen (noin kolmatta kertaa...) oli aika takkuisaa touhua. Muistiinpanot piposta on olemassa, jos vaikka ohjeen kirjoittaisi.

---

Eipä tässä sen kummempia. Sukkien ohje on kirjoittamatta, langat ovat edelleen kaupan (jos kiinnostaa vaihtaa johonkin, niin ei kuin ehdottamaan vaihtareita!) ja Novitan lehdessä oli vaihteeksi kivoja ohjeita. Kiekkoakin esikoinen on jälleen pelannut, kävivät Kuhmossa voittamassa eilen. En lähtenyt mukaan, mutta ensi viikonloppuna on taas pelejä tiedossa, oikein molemmille päiville.