Jonkun aikaa minua on vaivannut halu aloittaa kaikkea uutta, mutta ensin pitäisi saada keskeneräisiä valmiiksi. Lisäksi yhden vuorokauden aikana tehdyt lumityöt (*3) saivat minut jokseenkin väsyneeksi. Eräänä iltana tuntui, ettei edes sukankudin pysy kolaamisen jälkeen hyppysissä. Olen hankkinut pari sukkakirjaa englanninkielisinä (Favorite Socks ja Knitting on the road) ja sain ostettua myös Punokset puikoille-teoksen. Pidin kuvista, lay-outista, ja malleista. Tekstiä olen vasta silmäillyt. Hieno kirja!

Poikieni täti lahjoitti minulle Dale Naturgarn-vuosikertalankaa 2 vyyhteä:

1251471.jpg

Vyöte väittää langan kestävän vesipesun 40 asteessa, mutta tarkoitukseni on silti kokeilla mallitilkun avulla, josko se vaikka huopuisi pesukoneessa. Lanka oli nimittäin vyötteellä ollessaan tarkertunut keskenään melko lujasti kiinni ja muistuttaa kovasti huopuvia lankoja muutenkin. Kukaan ei enää muistanut, koska tämä oli ostettu ja miksi. Tarvitsisin peleihin jotain lämmikettä ja pehmikettä takapuoleni alle, sillä useimmiten jäähalleissa on ankeat penkit, lautaiset ja kylmät. Eikö tämä näytäkin ihan huovutetulta pyllynaluselta? 

Reissusukka numero 1 on valmis. Tälle pitäisi saada aikaan samannäköinen kaveri.

1251496.jpg

Lanka on Rellana Romboa, jonka sain Taluttimelta sukankutomispalkkiona viime syksynä. Kun katkaisin langan saatuani terän valmiiksi ja aloin etsiä oikeaa aloituskohtaa, lanka teki yllätyksen parin metrin jälkeen: kerässä oli solmu ja lanka jatkui kokonaan väärästä kohtaa. Jatkokohdan jälkeen langasta oli värjäytynyt vain toinen puoli ja neuleessa se näkyisi tietysti epätasaisena ja haaleana värinä (joo, piti kokeilla myös). Purettuani kerästä pois pari mallikertaa, lanka muuttui normaalimman näköiseksi ja toinenkin sukka on nyt saatettu alkuun. Minulla onkin ollut toistaiseksi mahdottoman hyvä onni sukkalankojen suhteen, niissä ei ole ollut värivirheitä. Teen näitä ystävälleni ystävänpäiväksi.

Ja vielä kurkistus palmikkoneuleeseen. Tämä ei nyt jaksa innostaa, mutta ajattelin seuraavaksi kokeilla palmikointia ilman palmikkopuikkoa Ullan ohjeilla, jotta mielenkiinto takin neulomiseen säilyisi yllä. Mallissa pyöritetään lähinnä 2 s:n palmikoita suuntaan ja toiseen. Teen kappaleisiin resorit, joissa on pikkupalmikkoa. Odotan uutta pyöröpuikkoa, jonka pitäisi saapua saksalaissukkalankojeni mukana. Tänään ne eivät vielä tulleet, mutta toivottavasti huomenna posti toisi ne.

1251483.jpg

Olen myös ostanut lankaa muualta kuin Saksasta: Prismassa oli erä poistolankoja hintaan 1e/kerä. Ostin kympillä Novita Cocosta viime kesän pinkissä värisävyssä. Lankakaupassa oli Maija ja Janne halvennuksessa, joten Maijaakin ostin muutaman kerän. Ja uutta 7V-jättiraitaa roosa-harmaana ilman minkäänlaista suunnitelmaa.

Lankahamstereihin en sitten älynnytkään ilmoittautua, alkuviikosta elämä oli vielä jokseenkin sekaisin, mutta ajattelin silti osallistua tempaukseen hang-around-tyylillä ja olla ostamatta lisää lankaa helmikuussa. Entisissäkin on tekemistä, varsinkin, kun ihan kohta aloitan puolipäivätyöni.