Neulekuulumisia: Ensimmäinen Tropicana-sukka on päässyt irti puikoista. Se on sopiva ja se näyttää karamellilta. Tiimalasikantapäähän tuli yksi tyhmä reikä, mutta en alkanut purkamaan. Tropicanan kaksoissisar on puolivälissä vartta. Minä olen ostostellut tänään (pojille mm. 4:t kalsarit, yhden kerraston, 3:t alushousut, 2:t sukat, Kajaanin Hokki-collegepuvun ja talvitakin ja isännälle pari paitaa, ja satasen ruokaostokset) enkä ole ehtinyt neulomaan. Huom. Listassa ei ollut grammaakaan lankaa!

---

On vaikeaa olla vanhempi. Annettiin esikoiselle koko kesän jatkuneen mainoskampanjan jälkeen kallis harrastus, jääkiekko, johon myös minä joudun melko tavalla sitoutumaan. Esikoinen sai kesällä vähän rahaa mummolta ja keksi alkaa haluta jotain temppupyörää, jonka ostaisi saamillaan rahoilla. Vastustimme ajatusta, vaikka mankumista ja haaveilua pyörästä jatkui kauan. Pyörä unohtui, mutta nyt pitäisi saada maalivahdin varusteita. Vastustan rahojen käyttämistä niihinkin, tarkoitus oli, että hän pelaa jääkiekkoa, luistelee. Nukkumaan mennessään vielä tuhersi itkua, ettei hän saa ostaa koskaan mitään. Eikä tämäkään pidä paikkaansa, huoneen tavaramäärästä päätellen.

Toisaalta lasta haluaisi suojella pettymyksiltä, joita heräteostoksista voi seurata ja toisaalta opettaa järkevää rahankäyttöä. Ikävää, että hän joutuu jatkuvasti törmäämään muuriin nimeltä äiti, joka antaa ostamissuunnitelmiin pettymyksen toisensa jälkeen. Vaikka äiti huolehtii vaatetuksesta ja laittaa lempiruokia, tarkistaa läksyt, kuljettaa harrastukseen, kuuntelee murheet ja hoitaa, kun hän sairastaa ja tekee paljon muutakin. Ja tuottaa pettymyksiä.

Elämä ei ole tavaratalo.

---

TV1:n Runoraadissa meni juuri Ihana Mies uimaan... (*bloggaaja toivoo näkevänsä pätkän uudelleen*) Unohdin rocklyriikka-runoraadin, ärrh! Olin muuten Kihauksessa kuuntelemassa tuota linkin keikkaa vuosi sitten.