Liityin virkkausrinkiin, koska neulominen on vaarallinen harrastus. Oikeassa etusormessani on monta puikon puhkaisemaa haavaa ja se on ollut tosi kipeä. Päätin antaa sormen parantua rauhassa muutaman päivän, ennen kuin jatkan esikoisen neuletakkia (raglankavennusten alussa mennään). Tiedän kyllä, että virkkuukoukullakin saa sormen ikävään kuntoon, mutta ehkä ei näiden kanssa...

1883861.jpg

Näitä on jo 13. Kuvassa niitä on vasta 12. Viitosen koukku ja lankana 7V ja pieni vähemmistö Jussia varastosta. Jokainen pala on tehty kahdesta eri väristä (tai raitalangoista tehdessä useampaakin). Malli löytyy täältä. Paloista pitäisi isona tulla Vappu-viltti. Peitolla on kaksi tehtävää: siivota lankavarastoani ja toimia lämmikkeenä Lastentuntiunien sohvatorkkujalle. Joksikin vapuksi tämäkin ehkä valmistuu... 5 mm koukku selittyy sillä, että haluaisin viltistä pehmeän enkä peltisen, jollaisia minun virkkuuni suosituskoukulla yleensä ovat. Käsialani on virkatessa tasainen, mutta melko tiukka. Kadehdin virkkaajia, joiden pylväät ovat kuohkeita. Minun eivät ole, vaan päivä paistaa pylväiden välistä.

Palojen tekemisen aikana voimassa on langanostokielto: varastossa olevien Seiskaveikkojen on kelvattava värimaailmaltaan, mutta yhdistämiseen on myöhemmin lupa ostaa tarvittava määrä yhtä väriä. Kuvassa on jo melkein kaikki käytössä olevat värit, ja nyt kysynkin, millä värillä yhdistäisin palat? Ajatuksissa käyneet värit ovat satunnaisessa järjestyksessä: joku harmaa, tummanruskea, kirkkaanpunainen, musta, tummansininen, luonnonvalkoinen... tai ehkä fuksianpunainen?

Viltin olisi tarkoitus jäädä itselle, mutta saa nyt nähdä. Mielikuvitus alkoi jo laukata Nalle Colorien virkkaamisen suuntaan- kaksinkertaisena niistä voisi saada aika mielenkiintoisen näköisiä paloja. Ehkä saan tämän hankkeen aikana  virkkauskiintiöni hetkeksi täyteen, joten ei pidä tehdä liian lennokkaita suunnitelmia.