Joskus yleisurheilun mm-kisojen aikaan aloitin Silke-tweed-langasta takkia, ja voin kertoa, että Se On Valmis! Pingottamatta se on, mutta ehkäpä huomenna...

Joulu"loma" on ollut hirveä. Kelit eivät ole suosineet lasten kanssa ulkoilua lainkaan. Tyhmyyksissäni jätin välipäivät kiinni olevaan päiväkotiin kuopuksen kuravaatteet, silloin perjantaina ennen joulua taisi melkein olla pakkasta. No, nelivuotiaan kanssa seinät kaatuvat kotona päälle, kun paikkaa ylimääräisen energian purkamiseen ei ole, sillä ulkona on niin märkää ja loskaista, että jotain rajaa on pidettävä aktiviteettien suhteen, tai pyykinkone kuolee ylirasitukseen. Esikoinen, joka on aika siisti mies, on saanut ulkovaatteensa haisemaan märältä koiralta ja ties miltä ulkoillessaan kavereiden kanssa. Oikea talvi tänne, ja heti! Aika on mennyt sisätiloissa irrotellessa lapsia toisistaan ja ruoanlaitossa - lämmin ateria kahdesti päivässä näille meidän syömäkoneille.

Mitäs vielä? Huivihanke on jäissä toistaiseksi. En ole tyytyväinen, mutta väkerrän sen silti loppuun ja tuomitsen vasta sitten. Azure-sukat kiehtovat. Aluksi mallineule inhotti, mutta olen jo oppinut sen ulkoa ja puolitoista sukkaa on tehtynä.

Pitäisi blogata tämän vuoden aikaansaannokset, ihan henkilökohtaisen mielenkiinnon vuoksi. Mitä sitä onkaan tullut tehtyä ja paljonko suunnilleen lankaa on kulkenut käsien välistä? Ajattelin yrittää sitä huomenna, mikäli vain arkirutiineiltani (ruokakauppa, ruoanlaitto, erotuomarointi) ja tv:n katsomiseltani (Pieni talo preerialla-minisarjan päätösjakso ja UIT:n musiikkihupaelma) suinkin ehdin. Ehkä kuviakin. Keli on ollut niin pimeä, että edes keskipäivällä ulkona ei saa kuvia ilman salamaa.

Jatkoa siis huomenna. Luultavasti. Tai jos ei, niin ensi vuonna sitten.