Pidemmittä puheitta, clue 4 on tehty:

768593.jpg

Se alkaa jo näyttää joltakin. En tehnyt pidennystä enkä lyhentänyt. Lankakin mahdollisesti riittää, jos kuvitellaan, että puoliväli on ohitettu. Yli puolet varatusta langasta on kulutettu. Olen vaikeuksissa, jos tähän neulotaan reunuskin.

Keskeneräinen pipo, joka on kylläkin valmis jo:

768600.jpg

Lankana tuntematon luonnonvalkea vauvalanka kaksinkertaisena, puretusta neuleesta. Harjoitelin joskus esikoisen vauva-aikana palmikoita ja sössin nätin villatakin virkkaamalla reunukset pilalle. Myöhemmin ruma takki palveli hetken kuopusta ja käytyään pieneksi hänelle, takista revittiin kauniit napit irti ja lopulta lanka oli uudelleen kerällä. Muistaakseni lanka on 100% merinovillaa. Neulepinta on hauskasti epätasainen, koska en oikonut lankoja, tikuttelin vain menemään. Tämä on itselleni, koska lanka ei kutita.

Malli pipossa on sama kuin aiemminkin, 80s ja 2o 2n, kavennukset hatusta. 5mm puikot, langanmenekistä ei hajuakaan.

Ja vielä mallineuletilkku, noin 4 kertaan neulottu, mustasta Silke-Tweedistä:

768609.jpg

Puikkona on Addin 3,0 mm pyörö. Mallin valinta tähän lankaan tuottaa päänvaivaa. Haluaisin itselleni siistin takin, jossa olisi palmikoita tms. Lanka tuntuu kenkulta neuloa enkä saa tasaista jälkeä aikaan. Varsinkin nurjasta tulee löysää, vaikka yritän kietoa langan nimettömän ympärille. Lanka takertuu itseensä eikä luista yhtään. Neulepinnasta tulee kyllä ihanaa, vähän samettimaisen oloista, joustavaa ja pehmeää. Mutta joka tapauksessa joudun säätämään ohjetta, olipa se mikä tahansa, sillä teen löysempää kuin ohjeissa ilmoitettu neuletiheys.

Takiksi voisi tulla kyseeseen Garnstudion tämä malli pienin muutoksin (hihoihin vähän ilmettä lisää), tämä malli (kuten edellä) tai Tupasvillan palmikkohuppari muutettuna takiksi (tämän oikeastaan haluaisin säästää Wool-projektiksi, johon neulotaan myös huppu). Olisiko muita ehdotuksia?