Salaiset sukat ovat päässeet saajalleen. Tapasin tänään Tarjan, jolle olin luvannut pääsiäisyllätyksen (ja kerjännyt yhtä jämäkerää raita-seiskaveikkaa...).

Arvelin, että Tarja saattaisi tykätä Firestartereista (.pdf), ja tein ne yksivärisestä vaaleasta Opalin sukkalangasta. Ohjeessa oli muutamia uusia juttuja minulle, kuten uudenlainen varvasosan tekotapa. Yritin neuloa sukat 1 pyöröllä yhtaikaa, mutta lanka oli koko ajan sassaralla ja silmukoita piti siirrellä kesken kaiken puolelta toiselle, joten tein ne rinnakkain erikseen 2 pyöröllä, toinen sukka toisella ja toinen toisella ja neuloin niitä vuorotellen. Toisen sukan suussa oleva pykäläreunus on huolimattoman pyykkipojan laittajan syytä...

1373655.jpg

Malli: The Firestarter (täältä pdf)

Lanka ja menekki: Opal sukkalanka, väri creme, n. 70 g

Puikot: 2*2,5 mm pyörö (80 cm)

Kenelle: salaisen sukkavaihdon parilleni Tarjalle

Muuta: Oli aika hauska malli, joskin ohjeen palmikkokaavio poikkesi totutusta ja palmikkojen tekeminen oli neuvottu minun mielestäni hassusti. Tein palmikot ilman apupuikkoa, omalla tyylillä ilman pelkoa silmukoiden pudottamisesta (yritettyäni ensin ohjeen mukaan ja metsästeltyäni silmukoita ärräpäiden kanssa).

Nyt vain odottelemaan, millaiset sukat joku minulle neuloo :-).