Kiitos kommentoineille myötätunnosta edellisen postauksen johdosta.

Elämä on.

Vinkiksi: Kannattaa kuulua ammattiliittoon työsuhdeasioihin perehtyneiden juristien takia, jos mitään muuta syytä ei jäsenmaksujen maksamiselle keksi.

---

Mutta on täällä neulottukin, vaikka kuluvan kuukauden aikana kuvia ei olekaan vielä esitelty. Tässä on joululahjaksi kummitytölle ostettu neulomispaketti- lanka on yksinkertaisesti ihanaa! Navia on sekoitus Australian, Färsaarten ja Shetlannin villaa, yksi säie tosi ohut ja toinen höttöisempi. Tulee varmaan ihanan näköinen pinta! Kerä lupaa 50g:aan 350 m lankaa. Paketissa oli 3 kerää (1050 m!) ja tylsä ulkoreunasta aloitettava huiviohje (kuvassa näkyvään huiviin)- etsinnässä on pitsisempi, niskasta aloitettava, pakettiin liitettäväksi. Ehdotuksia???

1130389.jpg 

Talutin tahtoi minun vilauttavan vaiheessa olevaa huivia---

1130390.jpg

Tekeillä on Moonlight Sonata Shawl petroolista Drops Alpacasta minulle itselleni. Yleensä siniset tai vihreät langat eivät osaa puhutella minua, mutta tässä oli sitä jotakin. Lankaa on varattu 4 kerää, neulottu 2,5 kerää. Puikot ovat 4,0 mm pitsi-Addit. Huivin mallineule tuntui alkuun aivan järjettömältä kavennusten sekamelskalta, mutta ei tunnu enää, joskaan ilman kaaviota en vielä sen kanssa pärjäisi, vaikka rivejä jo osaankin ulkoa. Väri ei ole kuvassa täysin oikea. Salama on täällä ainoa mahdollisuus kuvata mitään tänään, kovin on harmaata eikä aurinkokaan ole vielä noussut.

Ja vielä valmistuneet kämmekkäät. Nämäkin itselleni.

1130395.jpg

Malli: yhdistelmä Ullan Haruha-kämmekkäitä (silmukkamäärät ym.) ja River Rapids-sukkia (mallineule)

Lanka ja menekki: Novita Wool, noin 50 g

Puikot: ranteeseen 3,0 mm, kämmeneen ja peukaloon 3,5 mm, magic loop

Koko: suurehkoon naisen käteen sopivasti napakka (50 s aloituksessa)

Muuta: Lanka meni turhan tarkalle. Aloittamani kerä oli vähän vajaa, ja tietysti se loppui kesken. Lainasin samaa värinumeroa olevasta Merino-Woolista peukalontyngät ja viimeiset kerrokset kämmeniin. En erota keinovalossa vaihtumiskohtaa. Jouluiset käsienlämmittimet.

---

Taluttimelle lähti vähän lankaa lohdutukseksi hiirten tekosista, ja Pirre on saanut JYV-pakettinsa, ja minäkin omani Pirreltä. Olimme postittaneet ne samana päivänä tunnin sisällä toisistamme tietämättä.

Herra Esikoiselle löytyi spekseihin sopiva collegepusero Rockserilta (R-collectionin tehtaanmyymälästä), ihan niin kuin Muoriska ehdottikin! Sen aukioloajat ovat vähän hassut ja sijainti sellainen, että sinne on lähdettävä erikseen. En aina meinaa muistaa koko paikan olemassaoloa, vaikka omistankin muutamia sieltä ostettuja vaatteita.

Jouluaattoon on enää 10 päivää!