Eilen tein surkean yrityksen hankkia lankaa MS3:a varten. En nyt viitsi käydä kertaamaan perinpohjaisesti, miten huonosti eräässä paikallisessa perinnekäsityö- ja kangaspuilla kutomisen mekassa minua palveltiin (parkkipaikkaongelman lisäksi tämä on se toinen syy, miksen juuri koskaan siellä käykään). Pirtin kehräämön ohutta villaa olisin vaikka voinut harkita, mutta myyjä ei myynyt: ei kertonut langasta mitään ja vielä epäili, että näissä kerissä on näitä sävyeroja eikä tehnyt elettäkään punnitakseen minulle valmiiksi kerittyjä keriä tms. että olisin saanut ostettua sen reilun kilometrin lankaa... niin ei sitten!!! Pitäkööt lankansa! Ei ollut minkäänlaista yrityksentapaistakaan osallistua myyntitapahtumaan tai etsiä ratkaisua asiakkaan ongelmaan. Ehkä vanhanpiian sanonta naimisiin menemisestään "Aeka tavaran kaopihtee" pitää em. paikan lankojenkin suhteen paikkansa... (Kainuu-suomi-sanakirja: "Aika tavaran kaupitsee", toim. huom.)

No se kysymys. Olisiko Novita Bambino liian paksua MS3:een?

Olen harkinnut Novita Kotiväkeäkin, mahtaisiko se onnistua siitä? Epäilyttää ohuen merseroidun puuvillan neulominen... mieluummin villaa käyttäisin.

Väri on sentään selvinnyt- se on luonnonvalkoinen (ehkä!). Tai joku muu väri, jos löydän sopivaa lankaa jostain. Mutta VAIKEAA tämä langan ostaminen tuntuu olevan! Mrrrh.

Mutta nyt aamutoimiin häiriköivän penskan ja hänen isoveljensä kanssa, ja sitten tarkistamaan Runoviikon markkinakatu! Illaksi mummolaan, jossa viivymme muutaman päivän.