Vesivadissa vyyhdeillä odotti 200g puhtaanvalkoista Novita Woolia lasten nukkumaanmenoaikaa. Esikoinen piti lähes taluttaa sänkyyn jääkiekkoa katsomasta, ennen kuin pääsin toteuttamaan itseäni. Päätin käyttää kattilamenetelmää. Lämmitin 2 kattilassa n. litran vettä. Olin varannut keittiöön lisäksi vateja, kumihanskat ja ison lusikan, jolla painella lankaa uppeluksiin.

Tarkoitus oli saada aikaan Cherry- ja Strawberry-pussillisista 100 g kaksiväristä lankaa. Kumosin höyryävään vesikattilaan Cherry-jauheen ja upotin puolet ensimmäisestä vyyhdistä sinne. Ja sitten toisesta vyyhdistä puolet. Olisi pitänyt olla paljon nopeampi toisen vyyhdin kanssa, sillä ensimmäiseen väri tarttui paljon paremmin. Prosessin nopeus hämmästytti: lanka oli hetkessä imaissut värin itseensä. Seuraavaksi nostelin vyyhtien toiset päät Strawberry-liemeen. Tuloksena oli paljon haaleampi punainen vyyhtien toisiin päihin. Nostelin vyyhdit lasagnevuokaan odottamaan huuhtelua. Kuvassa vasemmalla.

1536633.jpg

Seuraavaksi lämmitin kattilan nro 1 vettä vähän lisää ja kumosin sinne Kiwi-Strawberry-mehujauheen. Pudotin veteen yhden vyyhdin kokonaan. Lopputulos oli hempeän vaaleanpunainen, vaikka pussi olikin harhaanjohtavasti vaaleanvihreä. Ylhäällä kuvassa oikealla edessä.

Kattilan nro 2 vesi sai myös lämmetä uudelleen. Sinne laitoin pussillisen Grape-jauhetta ja viimeisen vyyhtini. Taas olisi pitänyt olla nopeampi tai väriä olla enemmän: lanka jäi pahasti laikukkaaksi. Värjään tämän ehkä uudelleen samalla värillä, eikun mehujauheella. Lopuksi huuhtelin langat ja jätin kuivumaan. Aamulla kodinhoitohuoneessa leijaili imelä haju, mutta homma ei haissut läheskään niin pahalle kuin kuvittelin.

1536634.jpg

Voisin leikkiä tätä toistekin, mutta tuskin kehitän värjäämiseen mitään addiktiota.

Mitäkö neulon näistä? Vaaleanpunaista voisin säästää unisukkiini, vaikka Wool ei varsinaisesti mikään sukkalanka olekaan.

Jauheita jäi vielä 5 pussillista. Valkoista Woolia olisi jäljellä 1 kerä ja vaaleansinistä Bellanaa olisi korkattu vyyhti, samoin luonnonvalkeaa. Jokohan tänä iltana tekisi uudet värjäilyt?