Huomenna se sitten alkaa, Jämäprojekti. Olen valmistautunut: kaivelin varastostani paperikassillisen enemmän tai vähemmän korkattuja keriä. Ihan kaikki jämät eivät ole kuvassa, vaan ohuet sukkalankajämät ovat vielä pakissa, ja sellaiset alle metrin pätkät 7V:aa ynnä muutamia muita lankoja. Puuvillajämiä oli patalappujen jäljiltä niin vähän, että niistä ei synny enää muuta kuin ehkä värikäs virkattu kukka.

1423600.jpg

Ostin huovutusneulan perjantaina. Ostin sen isomman, mutta eilisen pistelyn jälkeen haen ehkä jossain vaiheessa sen pienemmänkin. Minä en osaa piirtää ja kirjontaa en ole yrittänyt aikoihin, mutta huovutusneulan kanssa minulla oli hauskaa eilen. Tuunasin kokeeksi aikaisemmin huovuttamani pyllynalusen parilla langanpätkällä:

1423599.jpg

Jämistelijät ovat miettineet, millainen lanka on jämälanka. No, yksinäinen keränloppu ainakin. Minulla on jonkun muun jämiä, joita olen hankkinut kirppikseltä aina tilaisuuden tullen. Kirppispusseissa on voinut olla kokonaisia keriäkin. Nämä siivosin pois projektista. Silti lankaa oli paperikassillisen verran. Tavoitteena on jämien kohdalla aina käyttää lanka viimeiseen senttiin, ja vain päätellyistä langoista jääneet hännät heitän menemään. Laatikossani on langanpätkiä, joiden pituus on ehkä vain 50 cm, tai ei sitäkään. Erityisesti nämä ovat mukana jämäprojektissani!

Jämälankajuttuja olen tämän vuoden puolella ehtinyt tekemään jo useita. Sukkia 4 paria (ainakin, tai en muista enempää), ison kolmiohuivin ja patalappuja tähän mennessä 5 kpl. Mietin kolmiohuivin ohjetta Ullan jämistelyyn, mutta kun siinä ei ole mitään, minkä olisin keksinyt itse: jossakin neuleblogissa oli kuva vastaavanlaisesta huivista, jonka ohje oli ollut jossakin englanninkielisessä kirjassa. Minä tein siitä oman versioni kolmiohuivien yleisohjeen ja itselle mieleisen päättelytavan avulla. Niin että mikään oma keksintöhän se ei ole. Minä en myöskään ole mikään tilkkujen neuloja, koska en varmasti jaksa yhdistellä niitä. Lapuista koottavat työt ovat siis poissa laskuista. Strategiana projektissa on varmastikin neuloa/virkata kaikenlaista pientä, mitä langoista saa aikaan: sukkia, lapasia, pipoja ym.

Oikeastaan YhdenKerän projekti voisi myös olla paikallaan näille kaikille nurkkiin kertyneille kaverittomille langoille. Minullakin on monta eri väriä Woolia, mutta usein väriä on 1 tai korkeintaan 2 kerää. Mitä näille tekisi? Raitaneuleitahan voi aina tehdä, mutta jos keksisikin joskus jotain uutta? Tekisi mieli hankkia 101 one skein wonders-kirja. Loistava tekosyy ostaa lisää neulekirjoja!

Joo. Ehtii tulla kesä ennen kuin se villatakki valmistuu. Kun en saa aikaiseksi niin en sitten. Olkoon. (Kyllä se valmistuu. Joskus!)