Olen jo kahteen eri otteeseen yrittänyt kirjoittaa blogiini, mutta jostain syystä siitä ei ole tullut mitään, vaan olen painanut "Palaa tallentamatta"-nappia.

Sukkasuunnitelmille ei kuulu hyvää. Tavoitteistani osa on toteutunut: ohje on helppo eli kenen tahansa neulottavissa ja mallineuleidea on luonnosta, mutta värien kanssa tökkii, mallineule vetää kasaan enkä vieläkään tiedä, riittääkö varaamani 100 g lankaa, sillä en saa neulottua sukkiani loppuun. Pingottamalla valmiit sukat saatan selvitä osasta ongelmiani. Vielä pitäisi toinenkin pari tehdä, mutta kaikki, mitä olen tähän mennessä saanut aikaan, on Post-it-lappuja mallineulekirjassani. Valmiista ohjeista neulomisessa on ehdottomasti puolensa!

Toinen sukkien valmistumista hidastava tekijä on ollut halu virkata jotain, mielellään heti. Eilen aloitinkin Novita Tennesseestä viime kesän hittilaukkua, ET-lehden kesäkassia. Näyttäisi valmistuvan kohtuullisen nopeasti, mutta Tennesseetä oli virkattava isommalla koukulla kuin aluksi ajattelin. Kolmosen koukulla ei onnistunut millään, aina oli joku säie karkuteillä. Siirryin sitten 3,5 mm:n koukkuun. Lisäksi virkkaamisella on hintansa: vaikka oikea ranne kestääkin virkkaamisen nykyään, vasemman käden etusormen sivu on kipeä koukun osumisesta siihen toistuvasti.

Tällä viikolla harrastan hiukan kulttuuria, esikoinen lähtee mummolaan ilman meitä muita ja käyskentelen markkinakadulla jonain kauniina päivänä (2.-5.7.).