Villalankaisen pitsihuivin tekeminen on mielenkiintoista. Huivi saattaa näyttää mörvelöltä koko prosessin ajan ja neulojaparka kuvittelee, ettei tästä nyt kertakaikkiaan synny huivia tai vähintäänkin siitä tulee aivan liian pieni (neulojan leveille) hartioille:

670720.jpg

Mutta pingottaminen tekee ihmeen:

670674.jpg

Jota on ihasteltava ulkonakin.

670711.jpg

Lanka: Novita Bambino jämäkeriä 160g, valkoisena

Puikot: 4,00mm alumiinipyöröt

Koko: ennen pingotusta pieni ja ryttyinen mytty, pingotuksen jälkeen n. 220cm*120cm

Malli: Luna Moth Shawl täältä

Kommentit: Mallia en oppinut kunnolla ulkoa, vaikka oma logiikkansa siinä tietysti oli. Puolien peilikuvamaisuus sotki koko ajan päätäni. Käsiala oli tehdessä niin rumaa, että kuvittelin, ettei pingotuskaan huivia pelasta. Mutta kyllä se pelasti. Malli saa minun puolestani jäädä joksikin aikaa rauhaan, ehkä teen toisen, ehkä en.

Muuta: yksi vyötteettömistä jämäkeristäni oli karkeaa ja paksua Bambinoksi, vaikka näytti ihan Bambinolta. Mitä lienee ollut? Kai minun pitäisi lankani tuntea? Huuhteluainevesiliotus sai kuitenkin ikävän karheuden katoamaan. Valkoinen oli värinä kiitollinen; vaikka minulla ei enää ollut hajuakaan lankojen eränumeroista tai vuosikerrasta, lopputuloksessa langan vaihtumiskohdat eivät näy. Huivi ei ollut mahtua vuodesohvan patjalle pingottumaan. Toista nurkkaa varten raahasin paikalle jakkaran ja pinnasängyn patjan, jotta sain huivin suoraksi kokonaan. Hankintalistalle suurempi vuodesohva? Ja mistä niitä kunnollisia nuppineuloja saa ostaa? Niitä isoja.

Eilen pengoin taas lankavarastoani ja aloitin ne Kainuun maakuntalapaset Novita Woolista, josta värit löytyivät lähestulkoon sinnepäin- tumma oranssi vaihtui kirkkaanpunaiseen ja muita pieniä säätöjä jouduin tekemään. Aloitus on tehty ja kylläpä pitää olla kieli keskellä suuta. Mutta kiinnostaa jatkaa!

Sain myös aatteen yhdestä toisesta 50v.-lahjasta, huivi sekin, mutta lankaa ei löytynyt varastoni uumenista vielä. Täytyy jatkaa pohdintaa, mitä lankaa siihen käyttäisi (toisin sanoen en osaa päättää). Huivista tekisi erilaisen se, että vaikka käytänkin paria tuttua ohjetta ideoinnin pohjana, mallista tulisi kuitenkin omani. 

Ja ettei aika kävisi pitkäksi, liityin Mystery Stole3:een. Helmiä en taida käyttää. Oikeanlaista lankaa pitäisi ostaa (ihanko totta?! Voi mikä harmi!).