En saanut työpaikkaa, jota hain, mutta toisaalta yhteyshenkilö oli hyvin optimistinen sen suhteen, että alkuvuodesta heillä olisi ehkä tarjolla vähän toisenlaista työtä, jossa voisin käyttää opiskelemiani asioita monipuolisemmin hyväksi ja oppia samalla jotain uuttakin. Työn hakeminen jatkuu, mutta olen saamastani palautteesta kaikesta huolimatta iloinen.

Olen viettänyt viimeistelyaamupäivää.

1055267.jpg

Malli: lovikkaat Novita 2007 syksy-lehdestä (malli 69)

Koko: 6-vuotiaan lapsen

Lanka ja menekki: kaksinkertainen Novita Huopanen, n. 80g

Puikot: 7 mm sukkapuikot

Mihin: arpajaispalkinnoksi esikoisen joukkueelle

Muuta: Nopeatekoiset lovikkaat. Täysin ohjeen mukaan tehdyt. Neulojan silmään käy lovikoiden muuhun kokoon nähden paksu peukalo. Keltainen ja sininen 7V ja tunnistamaton valkoinen villalanka koristelussa. Myöhemmin nämä muistettiin myös harjata pörröisiksi.

Ja vielä toinen arpajaisvoitto:

1055259.jpg

Malli: oma pää, 2o 2n-ribbiä

Koko: lapsi/nainen (jäi itselleni pieneksi sittenkin), 80 s aloituksessa

Lanka ja menekki: Ruskea Novita Aino, n. 65g

Puikot: 5 mm pyörö

Mihin: esikoisen joukkueen arpajaispalkinnoksi

Muuta: No, tulihan tehtyä pipo jämäksi jääneestä langasta. (Mihin se muu lanka meni, näette myöhemmin...) Olisin ehkä pitänyt pipon itse, mutta en saanut korviani kunnolla pipon alle. (Pääni on naisen pääksi iso, ympärysmitta on n. 58 cm). En pitänyt langasta- onneksi en ostanut tätä villatakkitarpeiksi. Lanka oli jatkuvasti halki, kun vähänkään yritti vaihtaa neulomista isommalle vaihteelle.

Ja... ta-daa! Silke-tweed-topdown-villatakkini päästi lopultakin eilen puikoista irti! Se on vielä kuvaamatta, koska näyttää toistaiseksi rumalta mytyltä roikkuvine langanpäineen. Lankaa jäi 10 kerästä jäljelle pieni nöttönen, jolla ehkä voi korjata neuleeseen mahdollisesti tulevia vaurioita. Lanka nimittäin oli todella haurasta.

Hyviä neuvoja Drops Silke-Tweed-neuleen viimeistelystä otetaan kiitollisena vastaan. Mielestäni mustasta lähti neuloessa välillä hiukan väriä käsiin ja neuleen pinta on epätasainen. Lisäksi neuleen mitoitus voisi olla vartalon osalta pikkuhiukan reilumpikin (ehkä minä voisin kutistuakin, mutta jos se olisi helppoa, olisin tehnyt sen jo), joten kaikenlaista sille on vielä tehtävä.

Tällä hetkellä puikoilla ei siis ole mitään. Kälyn joululahjasukat ovat aloittamista vaille valmiit (eikä oikeanväristä lankaa ole talossa, paitsi vääränä laatuna, joten asia vaatii pienen mietiskelyn ennen aloittamista), samoin omat lapaseni (vain malli ja langanvalinta puuttuvat...). Voisin myös aloitella jotakin pitsihuivia, Mystic Watersia ehkä, sillä viininpunainen Kamena Secret of Chrysopolista varten on vieläkin vyyhdillä. Tulisi jo se äiti käymään! Hän tekee keriä, jotka ovat melkein kuin kerijälaitteella tehdyt.