Edit:

Ohjetta lapasiin on kyselty, ja kuvion ohjeen lähde on unohtunut mainita. Suuri Käsityölehti 11-12/2006 sisältää ohjeen Kainuun lapasiin.

Mutta näihin tekeillä oleviin lapasiin on vaihdettu lanka paksusta Pirkkalangasta 7V-lankaan, yksinkertaistettu väritystä, muutettu silmukkamäärää, tehty kiilapeukalo (ohjetta luettu Novita syksy 2007-lehdestä), yksinkertaistettu ranneosa resorilliseksi (eikä se muuten ole enää tuollainen kuin kuvissa alhaalla). Ja kämmenen kuviointi on myös yksinkertaistettu kiilapeukalon takia. Eli alkuperäistä näissä lapasissa on vain rystypuolen kuviointi.

---

Eilen nämä olivat purkutuomion alla, mutta uusi aamu antoi näille vähän lisää aikaa ja valmiin peukalokiilan. Nyt en ole ranneosaan tyytyväinen, mutta koska lanka vaihtuu resorin jälkeen, ranneosan saa purettua pois ja voi neuloa uuden. Jos vielä viitsii.

1075938.jpg

Yllä paraatipuoli, alla kämmenpuoli.

1075946.jpg

Mutta olen tyytyväinen punaraita-7V:aan noissa pallukoissa. Ranteen mustaraita-7V ei näytä "oikean" mustan 7v:n vieressä yhtään mustalta ja vaihtokohta muutenkin tökkii. Ehkä nuo resorit pitää tehdä uusiksi. Ja voihan resorit laittaa langalle odottamaan uusia kämmeniä! Vaikeaa tämä lapasten kutominen.