Tämä viime kesän villitys ehti tänne vasta nyt. ET-kesäkassi vastasi huutooni virkata vaihteeksi jotain. Saatan pitää palojen virkkaamisesta, mutta tiedän inhoavani niiden yhdistämistä, joten kaikki yhtenä kappaleena virkattava sopii minulle. Tässä kassi on tyhjänä, vertailukohteena kännykkäni. Värivalinta ei liene mikään yllätys kenellekään? Kuvissa punainen ei toistu oikein. Tennesseeni oli kylmänsävyistä tummaa punaista, jota on vieläkin kaupoissa.

2628020905_09e407ab68.jpg?v=0

Yllättävän nopeasti kassin virkkaaminen kävi, kunhan oli vauhtiin päässyt. Vain kolme iltaa heiluttelin koukkua. Ympäri virkattavien mallien huono puoli minun käsialallani on, että virkkaus alkaa vetää kieroon, ja salmiakkikuvio alkoi
vähitellen kääntyä oikealle.

2628838790_7a3dd98058.jpg?v=0

Malli: Virkattu kesäkassi ET-lehdestä 10/2007

Lanka ja menekki: punainen Novita Tennessee 254 g

Koukku: 3,5 mm, paitsi pohjan ekalla kerroksella 3 mm

Koko: pohjan leveys 42 cm

Kenelle: minulle


Muuta: Helppo, nopea ja suhteellisen käyttökelpoinen tuotos. En aio vuorittaa kassia, joten kauhean pieniä esinetä tässä ei kanniskella. Käsialasta tuli aika tasaista, vanha virkkausrutiini on tallessa. Lanka yritti halkeilla ja pienemmän koukun kanssa jouduin purkamaan ja metsästämään säikeitä, enkä isommankaan koukun kanssa välttynyt siltä kokonaan. Tein olkahihnasta pidemmän kuin ohjeessa, sillä en halunnut laukkua kiinni kainalooni- pidän olkalaukuista. Laukun yläreunaa muotoilin supumpaan viimeisellä ympäri virkattavalla krs:lla niin, että sivuille jääviin salmiakkeihin tein kavennuksia keskireikien molemmille puolille. Kassi venyy aika tavalla, kun siihen lataa tavaraa.

2628020695_5db99a5959.jpg?v=0


Kuvassa näkyy myös eräs onneton pariton sukka... sekä Hjerte Garnin Alpaca Silk-ihanuudet, jotka ostin paikallisesta lankakaupasta, Nappi-Amaliasta. Kassi on täynnä lankaa. Pääsen pian kesälomalle eli seuraamaan, kuinka pojat ärsyttävät toisiaan koko valveillaoloaikansa :-). Toivottavasti tulisi kunnon mökkikelit. Tänään käväisen markkinakadulla ja Kuhmossa konsertissa- ihan yksin!