(Otsikko lainattu käännöskappaleesta, jota Pelle Miljoonan bändi esitti varhaisessa nuoruudessani)

 

Tässä on se täyslaidallinen, joka on blogikelpoinen, siistitty ja melkein tunnistamattomaksi pyöristelty versio siitä, millaisia työnantajia Suomessakin on. Eikä tämä varmasti ole ainoa tarina. Valitettavasti.

 

 

Irtisanoin itseni marraskuussa.

 

Olen hautonut tekemääni ratkaisua kauan, mutta minulla ei ole ollut voimia ja uskallusta tehdä asialle mitään. Periaatteen ihmisenä en olisi halunnut tehdä tätä itse, vaan työnantajan olisi kuulunut tehdä se jo ajat sitten.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Tilanne oli, että ollessani hoitovapaalla työnantajani oli lopettanut toimintansa tällä paikkakunnalla. Minut, kuten moni muukin, oli lomautettu jo paljon aikaisemmin. Mitään todellisia mahdollisuuksia tai minulla edes halua palata em. työpaikkaan ei ollut enää pitkään aikaan, oikeastaan jo erehtyessäni sinne töihin aloin etsiä uutta työpaikkaa.

 

Arvasin, että joudun turvautumaan lakimiehen apuun saadakseni irtisanomisajan palkan, joka minulle kuuluu. Sillä työnantaja ei reagoinut irtisanoutumiskirjeeseeni mitenkään ennen kuin asioitani ajava lakinainen otti työnantajaan yhteyttä ja tiedusteli syytä hidasteluun. Eilen postin mukana tuli työtodistus ja viimeinen tilinauha, mutta rahat maksetaan vasta, kun irtisanomisaika on lopussa.

 

Tämä työnantaja otti nokkiinsa, kun työntekijät täällä eivät suostuneet lähtemään lomautetuiksi vuorokauden kuluttua lomautusilmoituksesta, ja menetti malttinsa. Hän halusi, että olisimme päivänneet lomautusilmoitukset 2 viikkoa todellista aikaisemmaksi, mutta emme suostuneet tähän. Olimme hänen mukaansa pahantahtoisia laiskimuksia, jotka eivät lainkaan ajattele työnantajaraukan parasta (toim. huom. kirjoittajan subjektiivinen ja muistinvarainen tulkinta sähköpostiviesteistä, jotka valitettavasti jäivät työnantajan sähköpostiserverille).

 

Tämä työnantaja lomautti toistaiseksi eikä koskaan irtisanonut. Irtisanomisiin tarvitaan yt-neuvotteluja, niistä tulee ikäviä otsikoita sanomalehtiin ja rekrytointivaikeuksia muihin toimipisteisiin. Työntekijät jätettiin siis irtisanoutumaan itse.

 

Tämä työnantaja ei mielestäni kunnioittanut työntekijän asemaa turvaavaa työlainsäädäntöä.

 

Tämä työnantaja maksoi huonoa palkkaa asiantuntijatehtävistä.

 

Tämä työnantaja toimii ICT-alalla edelleen.

 

Kerron tämän tarinan kaikille, joita kiinnostaa kuulla se, toimitusjohtajan ja firman nimeä myöten. Haluaisitko sinä kyseiseen firmaan töihin?

 

Nyt painan "Tallenna ja julkaise"-nappia, vaikka se tuntuukin sukeltamiselta tietämättä mitään pintaan pääsemisestä.

 

Palaan neuleaiheisiin seuraavassa postauksessa.