Talutin pyysi minua neulomaan itselleen sukat, ja eihän siihen voinut sanoa "ei", sillä hän lupasi kerän sukkalankaakin palkkioksi. No, näiden sukkien tarina alkoi joskus viime viikolla, kun postilaatikkoomme oli pudonnut pullea paketti.

Kävimme jo samana iltana speksikeskusteluja vihreä-oranssi-ynnämuuta-lankakerän kanssa mallista, ja päädyimme jälleen Magknitsin Tropicanaan, sillä neulojasta mallineule on hyvin mielenkiintoinen ja sopii raitalangalle. Neulojalla ja tiimalasikantapäällä on edelleen menossa romanssi, joten muut kantapäät eivät nyt tulleet kysymykseen (sori vaan, pojat!). Kokeilun alle tuli myös Magic Loop, johon neuloja niin ikään projektin aikana tykästyi.

Yksinäinen Cocos-kerä huhuili kesken sukkien neulomisen haluavansa pääkoristeeksi, ja niin neuloja tikutteli kaksoset (kuvassa vain toinen, sillä toinen jäi viime viikonlopun kyläpaikkaan tuliaisen virkaa toimittamaan), Molly's Headband-mallilla. Yksi kerä riitti mainiosti kahteen hiuspantaan.

Ja niin nämä neulomukset Bambino-kerä mukanaan pääsivät matkustamaan kauas Kainuusta:

934869.jpg 

Speksejä:

Sukat:

Malli: Tropicana, MagKnits. 55s aloituksessa, tiimalasikantapää ja nauhakavennus kärjessä, 15 mallikertaa varressa ohjeen 12 sijaan

Puikot: 2,5mm pyörö 80cm (Milward), MagicLoop

Koko: terän pituus 24 cm

Lanka ja menekki: Rellana Magic, noin 85g

Kenelle ja miksi: Taluttimelle syksyisin ajatuksin

Muuta: Mallineule on yliveto ja ohjeella saa aikaan todella istuvat sukat! Isojalkainen voisi ehkä ilahtua esim. Nallella 3mm puikoilla tehdyistä sukista- nämä olivat neulojan jalkaan jopa hitusen ahtaatkin (kuvattu siksi ilman jalkoja etteivät sukat turhaan venyisi).

Hiuspanta:

Malli: Molly's Headband, Interweave knits summer 2006 (ilmaisohje)

Puikot 5mm sukkapuikot

Koko: joustava ja naisen päähän sopiva, jopa minun 58cm nuppiini

Lanka ja menekki: Novita Cocos, yhteensä noin 45g - kerästä tuli 2 pantaa ja lankaa jäi nöttönen

Kenelle ja miksi: Taluttimelle ja Ystävälle sinne Oulun suuntaan syksyisin ajatuksin

Muuta: Hauska parin-kolmen tunnin pitsineuleprojekti. Lyhythiuksisena tarvitsisin pantaa ainoastaan Bad Hair Daytä varten, joten itselle ei jäänyt omaa kappaletta.