EDIT: Kaisa- voi olla, että Silke-Tweed ja palmikot sopivat yhteen muille, mutta eivät minulle. Siitä vain kokeilemaan! Lisäksi minulle, vahvasti likinäköiselle, musta lanka on hankala neulottava.

Talutin- tilasin! En tiedä vielä, osaanko maksaa... Ja Jaywalkereista, se on kiva malli eikä yhtään vaikea. Kantapään tein kyllä niin kuin koulussa opetettiin, en vaivautunut edes lukemaan ohjetta siltä osin läpi.

Nyt päivän asiaan!

Tässä ovat esikoiselle kutaistut raitasukat, 9-vuotiaan vaatimaton kengänkoko 39 tai 40:

855423.jpg

Lanka: 7 veljestä raita- raikas sininen, menekki n. 110g

Puikot 3,5mm

Malli: perinteinen

Muuta: Tähän malliin ei kyllästy. Toisen sukan kärkeä piti säätää, sillä tämän langan raidoitus oli epätasainen. Pidän tämän raitalangan väreistä, vaikka sinistä onkin.

Äiti tosiaan kävi perjantaina ja vihjaisi, että hänen villasukkansa ovat aikansa eläneet (ja kun muistelen, koska olen ne neulonut, en yhtään ihmettele!). Tässä tulos lauantailta:

855432.jpg

Lanka: Jussi, raidat 7V-jämänöttönen viime vuosituhannelta. Menekki n. 80g, koko n. 38

Puikot: 3,5mm

Malli: Perinteinen tiimalasikantapäällä

Muuta: Tein kokeeksi tiimalasikantapäät sukkiin Ullan ohjeilla. Ensimmäisen kannan tein kahdesti ja toisellakin kerralla onnistuin sössimään nelospuikon "odottavien" silmukoiden kanssa. Paikkailin parhaani mukaan neuloessani. Toisesta kantapäästä tuli hieno ja olin oikein hyvilläni, että sain aikaan suhteellisen reiättömät kannat. Ohje oli helppo, kun silmukoiden "nuljauttamisen" huomasi tehdä kunnolla. Teen näitä toistekin. Ulkoa en vielä oppinut tekotapaa. Katsokaa, meidän digikamerassa on makrokin! Lähikuva kannasta (siitä paremmasta):

855439.jpg

Tiimalasikanta tuli sukkiin ihan harjoituksen vuoksi, sillä sitä käytetään mm. sukissa, jotka aion tehdä itselleni. Vielä täytyy sukattaa velipoikakin, jonka jälkeen saatan hetkeksi siirtyä muihin neulomuksiin. Silke-Tweed-projektikin eteni silkalla tahdonvoimalla melkein kymmenkunta senttiä eilisen aikana. En antanut itselleni lupaa aloittaa uutta sukkaparia, mutta jotakin oli silti neulottava yleisurheilua katsellessa. Viides kerä on aloitettu ja takki etenee...

Aioin opetella sukkien neulomiseen vähintään yhden uuden tekniikan Sukkasadon aikana. Tiimalasikantapään otettua varaslähdön lupaan opetella jonkun toisenkin jutun tämän lisäksi. Ehkä kärjestä aloitettavat sukat voisi olla sopiva.