Otsikon mukainen kuva mallitilkusta (tai saattaa tämä olla osa takkiakin, mistäpä tuon vielä tietää?) heti ensimmäiseksi:

1209251.jpg

Olen löytänyt kivan ohjeen (tai Talutin sen löysi, ja vinkkasi sähköpostiini), jota joudun säätämään, sillä ohjeen ainoa koko käy minulle pieneksi. Noh, kasvatin puikkokokoa puolikkaalla numerolla 5,5 mm:iin, vaikka ensimmäisenä kokeilussa olleilla 5 mm puikoilla tiheys olikin ohjeen mukainen. Aloin sitten eilen laskea ohjeen silmukkamääriä ja tiheyksiä, ja ehkä sittenkin olisi pitänyt pysyä pienemmissä puikoissa, mutta täytynee ensin neuloa vähän enemmänkin kuin mallitilkkuja ennen kuin päättää jatkosta. Ohje on puserolle, mutta minä tahdon takin. On siis halkaistava etukappale jotenkin fiksusti. Monta muutakin säätökohtaa on vielä ratkaistavana. Olen aika vähän palmikoita neulonut ja niiden neulominen tuntuu kömpelöltä. Onneksi Isoveli lankana kestää purkamista aika hyvin (kokeiltu on jo!) ja isoilla puikoilla saa nopeasti aikaan vaikka mallitilkkuja. 5,5 mm pyöröni on huono, siinä on jokin muovipurse puikon ja kaapelin liittymäkohdassa. Joudun varmaan hankkimaan toisen pyörön, vaikkapa Addin.

Nämä sukat valmistuivat sittenkin eilen tv:tä katsellessa (Vodkaturistit ja Fitz ratkaisee).

1209248.jpg

Malli: trad+ ranskalainen kantapää

Puikot: 2,5 mm magic loop

Lanka ja menekki: 3*Four Seasons Hot socks, langoista tätä ennen olen tehnyt Ruscanat Villasukalle, Jaywalkerit itselle ja esikoiselle Back to Basicsit. Yhteensä kului n. 70 g lankaa, ja raidatkin sain täsmäämään!

Koko: 23 cm

Kenelle: ajattelin tarjoilla näitä äidilleni, vaikka hän ei sinisestä erityisesti välitäkään.

Muuta: kantapäästä tuli vähän löysät enkä ollut käyttämäni ohjeen kantapään käännöksen kavennustyyliin tyytyväinen (kavennusriveistä tuli keskenään erilaiset). En jaksanut kovin monesti ottaa uusiksi saati sitten ajatella itse, joten saivat jäädä tällaiseksi- luulen kyllä tietäväni, miten ne olisi pitänyt tehdä, että olisivat olleet suunnilleen samannäköiset. Kantapään istuvuus on kyllä parempi kuin perinteisesti suomalaiseen sukkaan tehdyn hollantilaisen mallin.

---

Olin saanut Tarjalta ja Villasukalta TeeMunPäivä-maininnan (You Make My Day), josta kiitokset asianosaisille! Olen lyhyesti miettinyt, keitä haluaisin muistaa TeeMunPäivänä, ja tässä satunnaisessa järjestyksessä muutamia blogeja:

- Tarjalle takaisin, hän päivittää usein ja juttujaan on kiva lukea, eläimistä ja isosta perheestä. Ollaan tavattukin!

- Villasukkakin saa tämän takaisin. Syksyn SNY:n aikana jäin koukkuun hänen blogiinsa. Blogi on elämänmakuinen, kissojen elämää on hauskaa seurata ja neuleet ovat hienoja.

- Rva Oranssi ansaitsee tämän myös, elämänmakuinen blogi ja Ihminen (isolla iillä) blogin kirjoittajana.

- Talutin on oikea ideapankki! Vilkutuksia!

Kaisa ansaitsee tämän myös. Anteeksi, etten kommentoi, mutta selaimeni jumittuu siitä aina.

- Heklan tunnen jo aikojen takaa, ja valokuvat koirista hivelevät silmiä.

Muitakin maininnan ansainneita olisi, mutta nämä osoitteet muistin ulkoa ilman suurempaa etsintää. Tykkään monenlaisista neuleblogeista, mutta tietotekniikan asettamista rajoituksista johtuen erityisesti sellaisista, joiden ulkoasu on selkeä ja latautuminen tapahtuu nopeasti.