Veronpalautuspäivä.

Kävin huvikseni katsomassa keskustassa, vieläkö se yksi musta talvitakki olisi odottamassa ostajaansa. Se oli. Nyt se on minun. Verottajalle kiitokset talvitakista.

Kirpputorilta löytyi tänään muutama vanha Novita-lehti vuosituhannen alusta hinnalla, jonka niistä hyvin saattoi maksaa. Niissä oli ensivilkaisulla ainakin kivoja palmikkoneuleita. Eilen kirppikseltä löysin 3 kerää vaaleanpunaista Novita Princess Mohairia. Miten langoista saa "vanhan talon" hajun pois? En huomannut sitä ostaessa (vaikka nuuhkin kaiken, minkä kirppikseltä kannan kotiin), sillä langat olivat pussissa.

En uskalla puhua tulpasta julkisesti mitään, mutta kunhan asiat selviävät loppuun saakka, ammun ("mmmöööööö!") täyslaidallisen. Asia pyörii päässä ja syö voimavarojani ihan turhaan.

Olen myös aloittanut kahta uutta neuletyötä. Toinen, kämmekkäät Woolista itselle, eikä enää paljoa vaatisi, että ne saisi valmiiksi, mutta jotain kuitenkin. Niin kuin vaikka peukalontyngät ja lankojen päättelyt.

Toiseen aloitettuun menee vähän enemmän aikaa ja päänvaivaa: tämä huivi petroolinvärisestä (!!!) Drops Alpacasta. Olen suunnitellut kuutamosonaattihuivin aloittamista jo useamman kuukauden. Kaipasin nyt jotain, mihin pitää keskittyä täysillä, että ohjeessa pysyisi mukana. Ohje tuntuu sisältävän kaikkia mahdollisia kavennuksia ja myös nurjalla kerroksella on oltava tarkkana, ettei sekoa silmukoihinsa. Ei mikään pikaneule.

Monta muutakin neuletta on vain aloittamista vaille valmis, niin kuin savolaisten projektit yleensäkin, mutta onneksi kuopuksen villahousuongelma ratkesi siihen, että löysin esikoisen viimeisen villahaalarin. Vaikka se onkin vielä hieman liian suuri kuopukselle, se otettiin käyttöön ja unohdettiin villahousutilaus.