Kävin tänään poikien kanssa hetken mielijohteesta Kainuulaisella joulutorilla (sisätiloissa). Keli oli kurja, lumiräntää satoi vaakasuoraan. Ei ollut siis varsinaisesti mikään ulkoilukeli, joten pelastin itseni ulkoilemasta vastenmielisessä säässä keksimällä joulutorin ohjelmanumeroksi. Pienempi pääsi eurolla lapsiparkkiin kierroksen ajaksi ja isompi kulki mukana, ja alkoi liki välittömästi katua päätöstään kieltäytyä lapsiparkista hikoillessaan aikuisten kansoittamalla joulutorilla.

Tarjolla oli kaikkea kivaa käsityöläisten tekemää: näin valtavasti hienoja sukkia ja lapasia sekä muita neuleita vaihtelevilla hinnoilla, paljon leivonnaisia niin ikään vaihtelevilla hinnoilla ja paljon lihasäilykkeitä, marjahilloja ja -kastikkeita.

Koska osaan neuloa itsekin, en innostunut ostamaan torilta valmiita neulomuksia, ihailin vain, mutta ruokajuttuja ostin: kuhmolaisia tuli suosittua. Kaesan kotileipomon lanttuteokset ovat jo syöty, savulohiteoksista on yksi jäljellä ja pieni avomallin lanttukukko on vielä syömättä. Rakastan lanttukukkoa!!! Kuhmolaisen Villiaromin kojulta ostin kahvi-konjakkisiirappikastiketta, siemenetöntä lakkahilloa ja chili-sinappikastiketta.

Piparitaikina on kylmässä tekeytymässä. Keittiön työtaso odottaa arkelogisia kaivauksia, jotta leivontaan asti päästäisiin- se on hautautunut rojuun. Muutama arpajaispalkinto pitäisi vielä neuloa jääkiekkoturnaukseen viikon päästä sunnuntaiksi ja väsyttää ajatellakaan, että jouluksi vielä pitäisi siivota mm. kuopuksen täysin räjähtänyt huone. Muusta huushollista nyt puhumattakaan.