Onneksi päiväkoti taas aukesi ja koulu alkoi, niin pojilla on päivisin jotain muuta tekemistä kuin nahistella keskenään kotona. Talvikin tuli, siitä kiitokset säiden haltijalle. Pakkanen tuntuu loskakelien jälkeen ihanalta! Lunta saatiin myös uudeksi vuodeksi, sitäkin olen kaivannut kovasti. Pääsin vasta nyt tänä talvena ensimmäistä kertaa leipomaan sämpylöitä leivinuunissa, ja koko perheen mielestä ne ovat herkkua. Yritän aina uunia lämmittäessäni leipoa jotakin, jos vain jaksan tai ehdin.

Olen etsinyt paksumpaa lankaa neuleeseen, jonka ohjetta en ole vielä löytänyt, mutta suunnilleen tiedän, mitä haluan: pitkähkön neuletakin, jossa on palmikoita ja joku muu kuin pyöreä kaulus. Shaalikaulus, ehkä? No, eilen ostin alesta Novita Isoveljen poistoväriä ainakin riittävästi. Tämä ei ole sellainen viininpunainen, josta tykkäisin hirmuisesti, mutta Isoveljen värikartassa ei verenpunaisen jälkeen ole ollut yhtään täydellisen kivaa väriä, joten kai tämä saa nyt kelvata. Kuvassa (lainattu Novitalta, kameran akut loppuivat kun laitoin siihen virran päälle) lanka näyttää  ihan violetilta, mutta ei se ihan tuollaista luonnonvalossa ole.

1179878.jpg

Olisin oikeastaan tahtonut hankkia Sandnes Alfaa, mutta Isoveljestä maksamallani hinnalla olisin saanut Alfaa vain kolmasosan ostamastani Isovelimäärästä. Raha ratkaisee.

Azure-sukat olisivat valmiit, mutta tekniikan pettäessä kuvia sukista on luvassa myöhemmin. Nekin ovat viininpunaiset. Musta Silke-Tweed-takkini odottaa tuoreiden akkujen lisäksi kirkkaampia kelejä päästäkseen kuvattavaksi.

Jos jaksoit lukea tänne saakka ja sinulla on mielessä jokin linkkivinkki tai vastaava Isovelilauman muuntamiseksi speksien kaltaiseksi (suunnilleen ainakin, en ole turhantarkka) neuletakiksi, vinkkaa kommentteihin!