Blogivoitot on tavoiteena saada lähtemään samaan aikaan, koska niissä osittain on samantapaisia juttuja. Tällä viikolla. Olkaa kärsivälliset!

Olen saanut Minttumaarini pois puikoilta. Mokaaminen kolmoskaaviossa harmitti niin älyttömän paljon, että heitin 4-kaavion kesken ja päättelin joustavasti. Lisäksi yhden kerroksen langanmenekki alkoi olla sitä luokkaa, että pelkäsin, ettei lanka ehkä riitäkään. Puikoilta otettuna se ei näytä enää hetikään niin suurelta kuin kuvittelin. Sen kyllä voisi varmaan saada venymään vaikka olkkarin maton kokoiseksi, mutta ehkä pingotuksessa kuitenkin pyrin maltillisempaan ratkaisuun. Huivin annan lahjaksi ihmiselle, joka ei pysty neulomaan reumasairautensa vuoksi, tai pidän itse. Riippuu nyt vähän siitä, paljonko moka sattuu omiin silmiin. Lahjaksihan minä sitä alunperin suunnittelin.

Ison pojan raglania olen päätellyt. Siitä tuntuu riippuvan noin miljoona langanpäätä. Noin puolet on jo hukattu jonnekin, toisen puolen saan ehkä tänään tehdyksi. Saan esikoiseni tänään kotiin ainakin hetkeksi. Hänellä on ollut vähän koti-ikävä mummolassa (äidin oma pikku mussukka <3).

Suunnitelmissa olisi hieman hiljentää tahtia neulomisessa. Nauttia enemmän prosessista ja ottaa turha "pakko saada heti valmiiksi"-fiilis pois. Sillä tavalla ehkä opin lukemaan pitsikaaviotkin loppuun saakka. Suunnitelmia olisi niin paljon tekemistä-listalla, ettei kaikkea millään ehdi tekemään syksyn aikana. Seuraavaksi neulon jotakin ihan itselleni, mielellään vaihteeksi sopivankokoista.

Kävin eilen alekierroksella ja ostin hieman lankaa. Tavaratalon kassahenkilö oli epäilyttävästi bloglandiasta tutun näköinen ja maksaessani ostoksia hän ystävällisesti tiedusteli, mitä aion 5 kerästä roosaa Bambua tehdä (ennustelin sen päätyvän kolmiohuiviksi), ja hän jutteli muitakin käsityöaiheisia lyhyesti (takanani oli jonoa). Paikassa oli myös Kotiväki alessa, mutta sekä musta että luonnonvalkoinen olivat jo loppuneet. Koska paikalle jääneet värit eivät puhutelleet (roosaa lymyää jo kaapissa), ne saivat jäädä odottamaan muita neulojia.

Palaillaan taas!