Täällä on kuopuksen jämälankaneuleen osat odottamassa päättelijää ja kokoon ompelijaa. Ei mitenkään jaksaisi, lankoja on varmaan n. 100 pääteltävänä. Kaulus pitäisi vielä neuloa, mutta se on pieni harmi tuohon päättelyyn verrattuna. Vapaaehtoisia? No, ei sitten, yritän saada viikonloppuna puseron kasaan.

Clapotiskin on valmis. Paitsi että se on päättelemättä ja pingottamatta. Niin että onko se sittenkään vielä valmis? Heklan ystävällisesti lahjoittamat langat tulivat siis tosi tarpeeseen. Kiitos, Hekla! Oma lankani nimittäin loppui noin 10 senttiä ennen kuin huivi. Siitä tuli suuruudenhullu Clapotis. Mittaa pingottamattomanakin sillä on alun kolmatta metriä ja leveyttä n. 60 cm, kun sen vetää suoraksi. Gjestalin Baby Ull-merinovillalankaa se imi reilu 250g ja tein sen 3,5mm puikoilla. Kuva tulee sitten pingotuksen jälkeen, kunhan ensiksi keksisin, mihin sen pingottaisin, sillä huivin pituus tuottaa ongelmia. No, minä olen iso ihminen, niin että huivillakin pitää olla kokoa ja näköä... Ja talvitakin päällä pitää olla iso huivi. Niin!

Virkattu boleroni ei etene, mutta sen sijaan olen rakastunut a) uusiin bambu-sukkapuikkoihini ja b) Jaywalker-sukkiin, joita parhaillaan teen ohuesta saksalaisesta sukkalangasta. Olen sössinyt sukan kanssa vaikka kuinka paljon. Ensin tein liian suuret (ohjeen 84 silmukalla) ja purin pois ja aloitin pienemmällä silmukkamäärällä. Sitten sössin kantapään jälkeen tulevien kavennusten kanssa, ja purin taas. Kantapään tein sillä mallilla, joka on koulussa opetettu, vahvistettu malli ja istuvaksi todettu. Mielenkiinto sukkamalliin on vastoinkäymisistä huolimatta säilynyt (kuvittelin jo, kuinka kudon kaikille lahjottaville jouluksi sellaiset) ja lankakin onneksi näyttää sukassa paremmalta kuin kerällä. Kuva tulee valmiista sukista.

Sain kutsun 50-v. bileisiin keskikesällä. Keksin heti, että teen päivänsankarille pitsihuivin hänen lempivärillään. Onnistuisikohan Novitan Bambusta sellaisen tekeminen- neulomalla? Oikeanväristä lankaa majailee neulontanurkassa pussissa, jotain ihan muuta tarkoitusta varten hankittua kylläkin. Virkattuja Bambu-juttuja blogeissa on paljonkin, mutta koska se tuottaa tuskaa, ajattelin sitten neuloa. Olisiko malleja ehdottaa? Kolmiota ajattelin joka tapauksessa, selkeää mallia. 5 kerää olisi, joten kyllä siitä pitäisi kohtalaisen kokoinen huivi irrota.

Koekäytin pinkin puuvillapitsineuleeni. Se on ihan liian iso, vaikka minäkään en kovin pieni ole. Lisäksi siinä tulee kuuma. Ehkä sitä voi pitää talvella. Jos aurinko vähänkään paistaa, minä läkähdyn siihen ulkona.

Tähän hätään ei siis ole kuvia, kun kaikki on viittä vaille valmista... Eli siis mikään ei ole valmista.