Neulebloggaajien keskuudessa leviää haavistoosi. Oireita ovat mm. säästä ja vuodenajasta piittaamaton kirjoneulelapasten neulominen, pakkomielteiset kirjanhankkimisajatukset ja lankalaatikon penkominen sopivien väriyhdistelmien toivossa. Tosin täällä on tänäänkin satanut räntää ja lunta, joten ehkä tämä ei aivan höperöä olekaan, vaikka toukokuu on kohta puolessa.

1556497.jpg

Malli: Haaviston Sata kansanomaista kuviokudinmallia nrot 95 ja 9, peukalo muutettu kiilamalliseksi. Kuviosta puuttuu osa vasemmasta laidasta ja ylhäältä

Lanka ja menekki: Novita Nalle Colori pinkkimix ja Novita Wool lila, yht. 67 g

Puikot: 2,5 mm magic loop lapanen kerrallaan

Koko: tuli hyvät minun käteeni, joka on aika iso

Kenelle: tämä on se äitienpäivä- ja synttärilahja äidille (en ole kuin 3 päivää myöhässä!)

Muuta: Jouduin muokkaamaan kuviota ja otin osan vasemmasta laidasta pois. Yhteensä 59 s/krs kuvio-osassa. Tein kuviovärillä raidat laitoihin ja kiilapeukun, jossa oli 22 s. Tein kaksi samanlaista perhospuolta, sillä pää ei jaksanut kääntää peilikuvaksi. Väriyhdistelmä ei ole maailman onnistunein, mutta jospa äiti arvostaisi näitä silti. En oikein pidä kuvioneuleiden tekemisestä. Jos teen kirjasta toiset, lankana on 7V, mallina ja väreinä poikamaisempi yhdistelmä.

---

Tein lapaspingottimet! Otin sukkapingottimista jääneet palat muovista tablettia, piirsin niihin lapasten ääriviivat, venytin lapaset niiden päälle, kastelin ne ja annoin kuivua. Tuli sileät lapaset. Aikaa askarteluun kului n. minuutti (leikkasin pingottimet irti pitämällä 2 palaa muovia päällekkäin).

Kuopuksella on kuume laskenut ja tilalle on tullut mahtava yskä. Toivottavasti ei tule jälkitauteja ja että me muut emme sairastu tuohon. Menen huomenna töihin.