on siis osaltani päättynyt. Toissapäivän postauksessa olikin kuva saamistani langoista. Itse lähetin Liinulle kerän viininpunaista Novita Woolia, kerän tummanvihreää Novita Merinoa, kerän vaaleansinistä Violaa ja täyden ja vajaan kerän vaaleanvihreää Novita Bambua. Ylläriksi laitoin vaaleanpunaisia pieniä helmiä, joita voi vaikkapa asemoida neuleeseen.

Olen jo alkanut tehdä Jotain saamastani nauhalangasta. Aloittaminen oli huvittavaa tai turhauttavaa, saa valita sopivan sanan. Teisa, lanka ja virkkuukoukku sohvalla. "Kännykkäpussi!", hihkaisen, ja aloitan. Ei toimi, pitkästyttää. Puran pois. Vaihdan virkkuukoukkua isompaan. "Virkattu kolmiohuivi!" Aloitan taas. Ei toimi, ei tule kolmiota ja tämäkin on tylsää. Lanka tuntuu vaikealta virkata, kiinteät silmukat jäävät lörpöiksi. Koukku on kuin halko kädessä, tökkii koko ajan. Mulla ei vaan vieteri riitä virkkauksiin, vaikka oli aika, jolloin se oli mieluisampi tekniikka langankulutukseen. Tosin eniten pidän alle 2,0mm koukuista ja lankakin sitten sen mukaan pitää olla ohutta. Tekniikka vaihtoon ja seiskan muovihalot käteen. Neulottu huivi? No ei toimi näillä puikoilla. Ankaraa mietiskelyä. Ja sitten...... Näette myöhemmin, mikä nauhalangasta syntyy. Toinen kerä jo menossa, joten oletan, että se myös valmistuu lähiaikoina. Mutta tämän kokemuksen perusteella sanoisin, että itse taidan jättää nauhalangat jatkossa kauppaan, ei ole minun juttuni, vaikka Tekeleeseeni olenkin nyt jopa niin tyytyväinen, että mietin, pitäisinkö sen sittenkin itse. Ajattelin ensin, että väreiltään se sopisi vaikkapa äidilleni.

Koska poika kuumeilee edelleen, olen kotona tänäänkin. Poika on jo virkeämpi eikä kulje ympäriinsä silmät ristissä ja nukahtele outoihin paikkoihin ja hankaliin asentoihin. Eilen sain valmiiksi Jaywalkerit (huom. päättelinkin ne jo!). Kivat sukat, opin myös silmukoimaan kärkeä tehdessäni. Mutta välillä on tehtävä jotain muuta, sukat tauolle joksikin aikaa. Ja nuo keskeneräiset pois kuljeksimasta!!! Puseron päättely tökkii ja boleron virkkausta epäkiinnostavampaa tekemistä on ainoastaan ehkä imuroiminen, luutuaminen, pyykkien kaappeihin järjestely ja pölyjen pyyhkiminen.

Viikonloppuja!