Hepsi haastoi minut tällaiseen:

Blogistania on täynnä mitä mielenkiintoisempia bloginimiä.

Mistä ne ovat peräisin? Mikä on niiden tarina?

Mikä on sinun tarinasi? Oliko sinun vaikea löytää/keksiä blogillesi nimi?

Kerro blogisi nimen ja/tai nimimerkkisi tarina ja haasta kolme muuta tekemään samoin.

---

Minun tarinani? Päätin perustaa blogin, kun olin jonkun aikaa (kuukauden?) tutustunut neuleblogeihin. Vuodatukseen piti keksiä käyttäjätunnus, ja valitsin siihen saman kuin mitä käytän epävirallisessa meiliosoitteessani (teisa). Se on yksinkertaisesti lyhenne IRL-nimestäni.

Blogin nimi taas... tämä vaatikin vähän enemmän mietintämyssyä. Neuleaiheinen sen piti olla, kuulostaa "minulta" eikä pieni huumorikaan olisi nimelle pahitteeksi. Tiedän monia asioita, jotka voivat karata lapasesta (mm. auto saattaa tehdä niin, jos kuski ei osaa tai ei ymmärrä ettei osaa), ja minun neulomiselleni kävi jossain vaiheessa kevättä samalla tavalla. Piposta, villatakista tai sukasta ei tullut mieleeni mitään sanontaa paitsi "hiljaa kuin susi kukassa", eikä se kelvannut tähän tarkoitukseen.

Ei siis löytynyt toista samanlaista kielikukkasta kuin lapasesta karkaaminen, valintani oli selvä perinteisen rehellisen talven pakkasta torjuvan käsiasusteen hyväksi. (Lapanen ei siinä mielessä kylläkään sovi blogiini, että en erityisemmin pidä lapasten neulomisesta.) Blogin nimeksi sopi paremmin Lapasesta karannut kuin vaikkapa lapasesta karkaaja, lapasesta karkaava tai karannut lapasesta.

Vaikeaa tämä ei itse asiassa ollut. Mietin monenlaisia muitakin nimiä, esim. jotain puikko-tai lanka-aiheista, mutta niitä oli jo niin paljon, etten alkanut niistä sitten vääntämään mitään. Sitten tulin vain kirjoittaneeksi blogini nimeksi "Lapasesta karannut". Olkoon sitten niin.

---

Haastan Heklan, Tarjan ja Liinu Villikanin kertomaan oman tarinansa, koska heidän blogiensa http:n minä muistan ulkoa.