Joulu ei ole enää kaukana. Lahjat ovat paketoimatta ja osa on peräti ostamatta vielä. Yksi on vielä lähettämättäkin. Ruokaa täytyy kantaa kotiin ja laittaa sitä, on käytettävä lapsia kaikenlaisissa jutuissa: yksi hammaslääkäri, kaksi tilaamatonta mutta sangen toivottavaa parturiaikaa, joululaulajaiset esikoisen koululla (onko sinne pakko mennä, jos ei nyt halua?), jääkiekkoa kahdesti viikon aikana... Olen varmaan vielä unohtanutkin jotain.

Luen blogeja päivittäin, mutta kommentoin vähän. Yksi syy siihen on tietotekniikkamme toimimattomuus- on monia blogeja, jotka saavat selaimen jumiin, eikä kommentointi onnistu, vaikka haluaisin joskus kommentoida. Joudun sulkemaan selaimen ja avaamaan sen uudelleen jatkaakseni surffailua. Lieneekö syynä jokin kuvapalvelu, jossa blogin kuvat ovat? Blogspot-blogien  kommentointi on niin ikään liian hidasta: joudun odottamaan, että blogientryn kuvat latautuvat loppuun ennen kuin saan auki kommentointi-ikkunan. Tietotekniikan päivitys täällä tapahtunee joskus kevään aikana, toivon mukaan. Ainakin sitä on jo tosissaan harkittu... Kiva juttu silti, että moni jaksaa täällä käydessään jättää puumerkkinsä, vaikka minulta se ei aina todellakaan onnistu.

En tunnu pääsevän nyt huiveista eroon. Alempana mainittu petrooli kuutamohuivi on melkein valmis- tekemättä on enää puolikas kuviorivi ja simppeli ainaoikein-reunus, ja suunnittelen jo uutta huivia. Tarkoitus olisi kerätä kaikki mahdolliset punaista muistuttavat langat ja neuloa niistä niskasta aloitettava kolmiohuivi lankaa usein vaihdellen. Näin sellaisen jossakin blogikierrokseni varrella, ja se oli tosi hieno. Tahdon sellaisen itselleni.

Ja lunta saisi sataa jouluksi, joohan? En muista koskaan kokeneeni mustaa joulua, enkä halua sellaista tänäkään vuonna.