Neuleharrastukseni on enemmän tai vähemmän ollut "aina" olemassa. Siinä on vain ollut pitkiäkin taukoja. Opin kuitenkin kutomaan sukat jotain 12-vuotiaana ja kantapään neulomiseen en ole koskaan tarvinnut omaa päätäni kummempaa apua- osaan tehdä sen pitkänkin tauon jälkeen, kunhan vähän pähkäilen. Ensimmäisen villapaitani neuloin 14-15-vuotiaana koulussa luonnonvalkeasta 7V-langasta. Äitini käyttää sitä edelleen vaikka paidalla on ikää yli 20v. Ennen oli langatkin parempia? Kaikesta on nykyään 20 vuotta tai enemmän!

Viime syksynä se taas alkoi, kuten tuossa jo alussa kerroin. Silloin en tiennyt mitään netin neulebloggaajista tai ohjeista tai mistään muustakaan. Sen maailman löysin vasta, kun tilasin itselleni Novita-lehden ja kaverini (hän neuloo myös) vinkkasi, että netin neuleblogeissa saa vaikka päivän kulumaan. Yllättäen löysin myös Heklan (vanha nettituttuni) neulomassa omassa blogissaan.

Neulebloggaajat vaikuttavat hauskalta sakilta. On arvontoja ja kaikenlaista muuta kivaa (SNY, vaihdot ym.) ja haluaisin kovasti kuulua tähän virtuaalimaailmaan. Monenlaisia ideoita on harrastamiseen tullut netin kautta lisää. Vähän liikaakin... En ole vielä ihan tuttu kaikkien asioiden kanssa, kuten esim. mitä on blogin tilaaminen? Kommentointi näyttää kuuluvan asiaan, kiva juttu!

Lopuksi vielä kuvatus vauvahaalarista, jonka neuloin 9v. sitten esikoiselleni. Koko on n. 80cm, lanka on Bambinoa ja puikot oli varmaan 3mm. Olin hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Vahinko, että olen hukannut haalarin ohjeen. Olen myös hukannut kilon Novita Fauna-villalankaa, jonka ostin 10-15 v. sitten opiskeluaikoina. Neuloin takkia lähestulkoon takakappaleen verran, ja sitten kyllästyin. Langat ovat 6 muutossa joutuneet hukkapiiloon, mutta takakappale löytyi- en ole siis nähnyt pelkästään unta langoista.

534885.jpg