Kajaanin jokakesäinen markkinakatu (järjestetään aina Runoviikon aikaan) on muuttumassa suureksi ulkoilmaravintolaksi. Mitään kunnollista ostettavaa ei muurikkapannujen ja puolueiden ynnä muiden järjestöjen standien välistä ei enää löydy, tai ehkä olen vain liian köyhä tai tavaralla kyllästetty ostaakseni mitään (kyllä, molempia voi olla myös yhtaikaa, tai ehkä toinen johtuu toisesta?). No, eilen ostin markkinakadulta pelikortteja, joissa on pihapiirin lintuja ja kasveja. Toinen korttipakka pojille ja toinen itselle, kuvat olivat nättejä. Kadulla tapaa myös tuttuja, joita muuten näkee harvakseltaan.

Olen kahtena päivänä syönyt markkinakadulla lounaan. Eli minulla ei pitäisi olla mitään valittamista ulkoilmasyöttölöistä... ja taidanpa mennä syömään thaimaalaista tänäänkin- kuopukselle on jääkaapissa makkarakeittoa.  On sekin jo ollut varsinaista lomaa, että esikoinen halusi vielä jäädä mummolaan ja ruoanlaittotaakka on ollut yhden liikunnallisen ja vauhdilla kasvavan nuoren miehen verran pienempi kotona. Lisäksi minun ei ainakaan vielä tänään tarvinnutkaan lähteä häntä hakemaan. Huomenna saattaa olla jo viileämpää, mikä tekee autoilusta hiukan siedettävämpää. Kainuun rastiviikon liikenne täytynee myös ottaa huomioon, kunhan menen häntä hakemaan.

Kesäloman tapainen alkaa muutaman tunnin kuluttua. Huolettaa, saako Asioista Paremmin Perillä Oleva Henkilö herätettyä tietokoneeni henkiin oman lomansa jälkeen. Masiina ei nimittäin käynnistynyt tänä aamuna loppuun saakka. Kone on oikutellut ennenkin, mutta tähän saakka olen saanut sen käyntiin, jos se on juonitellut. Onneksi otin eilen henk.koht. tiedostoni tikulle, mutta työtiedostot ja kaikki töissä ottamani valokuvat ovat tietokoneessa, joka siis kieltäytyy yhteistyöstä. En pysty tekemään tänään juuri mitään, paitsi ehkä yrittää pysyä hereillä bloggaamalla ja seilaamalla netissä yleisessä käytössä olevalla koneella.

En ole vielä suunnitellut, mitä käsitöitä tekisin lomallani. Ehkä me poikien kanssa käymme jossakin reissussa. Ainakin ne keskeneräiset sukat on saatava valmiiksi ja kokeiltava yhtä ideaa toisiin sukkiin...