Neulontai haastoi blogissaan kertomaan sukkajuttuja.

Sukat ovat yksi suosikkineuleistani. Ovat aina olleet- teininä neuloin koko perheelle sukat. Ennen vanhaan tein vain 7V-sukkia tradition mukaan, eli 2o,2n- varsi, vahvistettu hollantilainen kantapää ja sädekavennus kärkeen. Tavallisilla sukkapuikoilla, metallisilla, kokoa 3 mm yleensä (kotona ei tainnut paljon muita kokoja ollakaan). Se koulussa opittu sukkajuttu.

Sukat ovat suhteellisen yksinkertainen neuletyö, mutta variaatioita on rajattomasti. Minä tykkään opetella uutta sukissakin: neuloa varpaista alkaen, pyöröpuikolla, 2 sukkaa samalle pyörölle, pitsisukkia, palmikkosukkia, kirjoneulesukkia olen suunnitellut tekeväni myös, erilaisia kantapäitä, kärkikavennuksia, uusia tapoja aloittaa sukka! Mieluiten teen sukkia, joista opin jotakin uutta. Tykkään malleista, joissa on joku jekku, muttei kovin paljon langankierroilla tehtäviä reikiä. Valepalmikoista tykkään, ja varpaista aloitetuista sukista. Oikeastaan aivan sama sille mallille, kunhan saa sukkia tehdä! Kaikki käy. Melkein ainakin. Tykkään neuloa valmiista ohjeista, mutta traditiosukat saan varmasti aikaan ilman minkäänlaisia speksejä.  

Sukkiin saa upotettua jämälankoja, ja minusta on kertakaikkiaan hauskaa neuloa jämistä, ihan kuin saisi "ilmaiset" sukat aikaan (vaikka jokainen normaalijärjellä varustettu tietää, ettei tämä pidä paikkaansa). Annan niitä lahjaksi, vaikka on minulta sukkia pyydettykin. Olen myös tarjoutunut niitä neulomaan. Jemmaan en neulo, vaan sukille on aina mietitty kohde ensin. Kohde vaikuttaa väri-,  koko- ja muihin spekseihin.

Minulla ei ole toisen sukan syndroomaa, sillä mieluiten teen niitä samanaikaisesti, 2 sukkaa samalle pyörölle. Jämälankajutuissa on pakkokin neuloa kahta rinnakkain.

Tykkään ohuista langoista sukkien neulomiseen, vaikka se tekeekin etenemisen hitaammaksi. Pienimuotoinen käyttäjätutkimuskin on paljastanut ohuiden sukkien ystäviä ryhmissä, joissa ei ihmeemmin ole villasukkia ennen käytetty.

Suosikkikantapääni on Deb Barnhillin sukkamallien kanta, joka on käsittääkseni ranskalainen, mutta nurinniskoin käännetty, eikä tarvitse poimia yhtäkään silmukkaa kantalapusta! Kannattaa tutustua. Vielä kun oppisin tekemään sen siistimmin, niin hyvä olisi.

Sukkaniksini? Lukeminen (ohjeen) kannattaa aina, siinä voi oppia englantia tai muita kieliä.