Ongelma: ohuita sukkalankoja 10-30 g kerissä. Mitä tehdä?

Tietysti lisää sukkia! Migreenivaroitus!

Kuvassa keskellä ja oikealla uudet sukat, vasemmalla olevat miestensukat ovat valmistuneet Online-langasta jo syksyllä, mutta olivat vielä käyttämättömät. Ajattelin näyttää, millaiselta pätkävärjätyt näyttävät sekaisin neulottuna ja yksinään neulottuna. Lapsen sukissa terät on neulottu Onlinen pätkiksestä, varret ja kanta Rellanan Magicista. Keskimmäiset sukat ovat neulottu kahdesta em. 2 Onlinen pätkiksestä lankaa  3 krs välein lankaa vaihtaen. Kannat neulottiin sillä langalla, jota oli kerässä enemmän.

1196744.jpg

Malli: trad.

Koot: vasemmalta: 41, 39, noin 25

Langat: vasemmalta: Online, 2*Online, Rellana& Online

Menekit: vasemmalta: 70 g, 70 g, 30 g

Kenelle: vasemmalta: ukon jo saamat sukat, ystävälle ja ystävän lapselle (kummityttärelleni)

Muuta: Lapsen sukat olivat tilaustyö- kummityttären äiti pyysi kainosti ohuita lyhytvartisia sukkia naperolleen. Keskimmäiset sukat tein itse kysyjälle talvilenkkeilyyn. Yllättäen pätkävärjätty Online näyttää liki paremmalta raidalliseksi neulottuna kuin yksinään neulottuna. Lätäköitymistä ei päässyt syntymään. Lisäksi molemmissa langoissa oli ruskeaa, eri sävyisiä, mutta yhteensopivia. Samoin toisen langan vihreä ja toisen sininen kävivät suunnilleen yhteen. Opittua: opin tekemään sisältäpäin purkautuvan kerän. Keskimmäisten sukkien tekemistä hidasti koko ajan sassaralle menevät langat, koko ajan sai olla selvittelemässä niitä. Sukkien neulominen on niin kivaa, että tulossa on vielä yhdet jämäkeräsukat, vähän toisella systeemillä.

Ja mitäs sitten tehdään langoille, jotka näistä sukista jäivät??? Olen kierteessä...

--

Päässä pyörii sekin Isoveli-takin aloittaminen. En ole vielä päättänyt mitään. Eilen saapuneessa Novitassa oli ihan kivan mallinen Saanasta tehty villatakki, mutta mallineule ei miellyttänyt. Ehkä ohjeesta saisi silti silmukkamääristä vihiä. (Mikä mallitilkku? Koskaan kuullutkaan!)