Päätin harrastaa tutkivaa journalismia ja ajelin Sotkamoon tänään, sillä olin kuullut, että sielläkin myydään lankaa. Houkuttelin pahaa-aavistamattoman esikoisen mukaani autoilemaan. Ja aivan totta- Sotkamon Muoti ja Käsityö-liikkeen alakerrassa oli paitsi lankoja, myös Villeroy&Bochin astioita! Mahtaakohan niitä saada muualta Kainuusta?

Tarjolla oli mm. joitain Novitan jo lopetettuja lankoja (esim. Mini, Brilla, Maxi) kuten myös valikoimissa nykyään oleviakin, ja Sandnesin lankoja oli paljon... Sandnes Alfa jäi vähän kaivelemaan. Sublimen Baby Cashmere Silkiä silittelin myös ja monenlaista efektilankaakin valikoimasta löytyi, mutta en ole niiden perään juuri lainkaan. Ostin vähän Sandnesin Alpakkaa (lahjoin esikoista piposuunnitelmilla) ja yhden Kitten mohairin täydentämään kissanpentupesuetta kotona. Aikaa ei ollut paljon ja seuralaiseni alkoi pian haukotella siihen malliin, että pois oli lähdettävä. Palvelusta ei pahaa sanottavaa, hinnat ok. I'll be back! Paluumatkalla pyörähdimme Sotkamon Maxissa, josta ei tarttunut mukaan muuta kuin jäätelöä ja pillimehua. Olisi siellä ollut Novitan Butterflyä melko räjähtäneen näköisissä kerissä, mutta värit olivat niin plätkyjä, että ostakoon joku muu ne sieltä pois.

Ei tullut Novita-lehteä tänäänkään eikä ole Novitan lankojakaan vielä näkynyt missään. Pöh! Tosin kävin läpi lankavarastoani tänään ja tuumin, että en minä kyllä tarvitse yhtään lisää lankaa, ennen kuin olen päässyt joistain entisistä eroon. Mutkun jos tulee kivoja uusia värejä... Miksi aina, kun saa päähänsä jonkun suunnitelman, on ensimmäisenä mentävä ostamaan lankaa sitä varten? Ja sitten suunnitelma saa olla aivan rauhassa, kunnes tulee uusi suunnitelma joka jyrää edellisen alleen jne. Ei ihme, että lankavarasto kasvaa.

Vesisateen ja kurkkukivun takia nukuin viime yönä huonosti, mutta väsymykseltäni olen silti saanut melkein loppuun esikoisen puuvillapaidan toisenkin hihan. Haluan sen äkkiä pois käsistäni, että pääsen tekemään jotain kiinnostavampaa (MS3...).