Otin eilen lopultakin(?) käteeni puikot ja lankaa, ja ohjekin löytyi- Luna Moth Shawl elann.comista. Lankana on valkoinen Bambino, jota löysin lankavarastostani muutamia enemmän tai vähemmän korkattuja keriä ilman vyötteitä, ja niistä se huivi pitäisi saada neulottua. Puikoiksi otin aluksi 4,0mm bambuiset neulepuikot. Pyöröpuikkoihin siirryn työn edetessä.

Huiviparan alku näyttää mörvelöltä. Se kurttuilee ja murjottaa minulle. Enkä opi mallikuviota ulkoa millään. Koko ajan saan katsoa ruutukaaviota, mitä nyt pitikään tehdä ja mihin suuntaan tämän puolen kavennukset kaatuu tällä kertaa. Puikoilla oleva esitys ei vielä vinkkaa lainkaan, mitä seuraavaksi pitää tehdä. Kai minä opin mallin myöhemmin ulkoa, niin neulominen helpottuu. Jotta kaipa siitä perhonen vielä kuoriutuu...

Keksin myös, minne pingottaa valmistuneet työt kotona. Ehkä sitten loppuviikolla saan aikaiseksi. En oikein uskalla pingottaa yöksi mihin tahansa lattian tasoon, ettei kuopus vain kävele vahingossa neuloihin mahdollisella yövaelluksellaan.

Sain loosikirppikseltä kivan tilin. On kyllä ihanaa, että on paikka, jossa käytetty tavara vaihtaa omistajaa noin kätevästi. En ole yhtään niin innostunut suurkirppiksistä, jonne mennään myymään päiväksi omia tavaroitaan, vaan pidän loosikirppiksistä, jonne viedään omat tavarat myytäviksi viikkovuokraa vastaan ja jossa saa rauhassa katsella myytäviä tavaroita.

Mutta näkyillään taas!