Nämä valmistuivat eilen ja kuvat otettiin uuden omistajansa, esikoiseni, jalassa:

1002890.jpg

Back to Basics on kärjestä aloitettava sukka, ensimmäinen laatuaan minun neulomanani. Magic cast-on- aloitus on suorastaan nerokas tapa aloitukseen, kärkeen ei jäänyt saumaa eikä silmukoita tarvinnut kiristää. Kaikki tuli valmiiksi kerralla. Pidän myös lisäysten ulkonäöstä, vaikka se ei näytäkään ihan perinteiseltä sukan kärjeltä. Tätä käytän jatkossakin. Ehkä jo seuraavassa neuleprojektissa... 

Kantapäässä eteen tuli monta ihmeellistä asiaa- Wrap&Turn ja pyöreänmallinen (ranskalainen?) kantapää. Näyttää rumalta tyhjänä, mutta istuu jalkaan kuin valettu.

1002888.jpg

1002891.jpg

Kantalappuun en ollut ihan tyytyväinen. Reunoihin jäi rumat rivit nurjia silmukoita eikä niihin tuntunut auttavan mikään.

Tyhjät sukat ovat rumannäköiset! Kantapää näyttää valtavalta.

1002886.jpg

Teknisiä tietoja sukasta:

Malli: Back to basics- socks, Knittystä

Lanka ja menekki: Hot socks Four seasons- sukkalanka, n. 60g

Puikot: 2,5 mm 80cm pyörö, magic loop- yksi sukka kerrallaan

Koko: esikoiselle, n. 24 cm jalkaterä (vähän liian pitkä sukka hänelle)

Muuta: Todella mielenkiintoinen sukkamalli! Monta asiaa opin ja otan jatkossa käyttöön. Ohje saa miinusta ainoastaan kfb-lisäyksistä sukan teräosan päällä aloitettavasta V-mallisesta resorista. En onnistunut saamaan sen toisesta sivusta reiätöntä ja tätä kohtaa seuraavalla kerralla muokkaan lisäyksiä, jos vain osaan. Kantapään rakentamiseen minun on myös kiinnitettävä huomiota, jotta vältän ruman nurjan rivin kantalapun laidassa. Suunnittelija lupasi reiättömän kantapään, ja se toteutui. Tämä sukkalanka on aika karkeaa, en osta tätä lajia toiste.

Päätän Sukkasatoni tähän sukkapariin ja totean tavoitteeni pitsisukista (Mustikkapiirakka-Kertut) ja yhden uuden tekniikan opettelemisesta (eli tämä, kärjestä aloitetut sukat) saavutetuiksi.