Ystävän 3-vuotias poikalapsi tarvitsi sukat, jotka pysyisivät jalassa kenkien sisällä. Tällaista tilaustyötä en voinut kauan vastustaa. Lankalaatikossa oli pyörinyt iankaikkisen kauan jämänöttösiä Novita Woolista ja Bambinosta. Pienen kerimisen ja punnitsemisen (oletettu langankulutus oli noin 30 g luokkaa) jälkeen pienet sukat alkoivat syntyä magic loopina varresta aloitettuna, 2 sukkaa yhdellä pyöröllä. Valkoiset Bambino-jämät eivät edes mahtuneet näihin sukkiin, mutta vauvavaaleanvihreistä pääsin eroon melkein viimeistä metriä myöten.

1304461.jpg

Malli: trad., top-down, vahvistettu kantapää (48 s aloituksessa)

Koko: 3-vuotiaalle, terä n. 14 cm

Lanka ja menekki: Novita Wool, Merino-Wool ja Bambino yhteensä n. 30 g (6 eri väriä)

Puikot: 2,5 mm pyörö 80 cm

Muuta: Resori (2o, 2n) jatkuu sukissa jalkapöydän päälle istuvuuden varmistamiseksi. Magic loop kahdelle sukalle on toimiva ratkaisu jämälankojen käyttämiseen. Jämälankakerää ei tarvitse jakaa kahtia, vaan kerää voi neuloa sekä ulkoa että sisältä. En tykännyt perinteisen kantapään tekemisestä yhdellä pyöröllä- jouduin "peruuttelemaan", että sain tarvittavat silmukat poimittua kantalappujen sivuista. Sukissa on vaihteeksi sädekavennuskärki. Nämä ovat jo menossa Espooseen postin mukana.

---

Palmikkotakkini toisen hihan silmukat on puikoilla ja palmikkomalli "alustettu". Siitä sitten vain kohti rannetta neulomaan!

Eilen oli taas jääkiekkopäivä, ja minulla alkaa olla oikeasti kivaa pojan harrastuksen parissa. Lisäksi on sykähdyttävää katsoa, kuinka oma lapsi on silmin nähden kehittynyt ja oppinut uusia asioita, saa onnistumisen elämyksiä kentällä ja on jo aidosti hyväksytty joukkuekavereiden keskuudessa (hän aloitti viime keväänä, mutta vasta syksystä alkaen "virallisesti"). Saa nähdä, mitä mieltä olen harrastuksesta ensimmäisen Mestis-kioskivuoron ja muutamien talkoiden jälkeen...