Edit: Tietoa lupiineista ja niiden hävittämisestä


Viikonloppuna kaivoin takapihan villiintyneestä kukkapenkistä pois lupiineja. Maan pinnalla näkyi muutamia viattomia lehtiä vasta, mutta juurakot olivat suuria ja mehevän näköisiä. En vielä ottanut pois ihan kaikkia- jätin sellaiset, joiden päältä voi ajaa ruohonleikkurilla. Olen pitänyt lupiinien leviämistä kurissa poistamalla kukkavarret kukinnan jälkeen. Jos juurakkojen paikalle ei kasva enää uusia lupiineja, poistan loputkin. Muuten kukkapenkki saa olla juuri niin räjähtäneen näköinen kuin se on. Minä pidän siitä sellaisena, lukuunottamatta siis lupiineja, jotka vähitellen vievät elintilan kaikilta muilta kasveilta.

Esikoisella on korvatulehdus flunssan jälkitautina. Sain eilen keskellä yötä järjestymään hänelle lääkärikäynnin täksi aamuksi- nyt on lääkitys kohdallaan ja paraneminen voi alkaa.

Minun pitäisi lähteä Kuopioon pörräämään perjantaina, ja nyt tuntuu siltä, etten mitenkään jaksaisi, vaikka luvassa olisi yhteensä nelisen tuntia yksin autossa omien cd-levyjen kanssa, lapsivapaa vuorokausi ystävistä parhaimman kanssa, hyvää elävää musiikkia, hyvää ruokaa ja juomaa sekä kivoja kauppoja.

Aloitin esikoiselle kirjoneulelapasia Maija-langasta, mutta matkanteko tökähti hetkeksi mallivalinnan vaikeuteen The Kirjasta, jonka Inkeri minulle ystävällisesti hankki. Kiitos!