Maaliskuu on alkanut ja huivikysymyksiin tuli määräaikaan mennessä kaikkiaan 32 arvausta, kiitos kaikille!

Katsotaan ensiksi huivikuvia, ennen kuin paljastetaan arvonnan tulokset. Aloitin neulomaan huivia jo ennen joulua nähtyäni tosi hienon kuvan jonkun blogissa vastaavalla tavalla tehdystä asusteesta. Olin joskus syksyllä ostanut kirppikseltä pienen pussillisen punasävyisiä jämälankoja enkä ollut keksinyt niille mitään järkevää käyttöä. Omia punaisia jämiä oli myös kertynyt melkoisesti laatikkoon. Erottelin kaikki villa- ja villasekoite- ja mohairlangat sieltä omaan paperikassiinsa. Aluunperin huivista piti tulla kokonaan reiätön, mutta keskilinjaan tein lisäykset langankierroilla lähinnä erottaakseni, missä kohtaa olen menossa. Sivuilla lisäykset on tehty poimimalla alemman krs:n lanka, johon on neulottu silmukka (engl. ohjeissa usein merkitty m1).

Jossain vaiheessa koko huivi alkoi tympiä, en ollut tekeleessä mihinkään tyytyväinen, ja piilotin sen pussiin viikkokausiksi. Helmikuulla kurkistin pussiin eikä se enää näyttänytkään ihan toivottomalta, joten jatkoin neulomista ja noin viikossa huivi oli edennyt sellaiseen kokoon, että pyöröltä (80cm) loppui tila ja oli aika päätellä. Tein nirkkopäättelyn, josta pidin Moonlight Sonata Shawlissa. En pidä hapsuista, ja jotakin reunus tarvitsi, siis nirkkoja.

Pingottamaton huivi, n. 80*170 cm:

1336105.jpg

Huivi pingottumassa, ei meinannut tila riittää vuodesohvassa:

1336106.jpg

Reunusta:

1336111.jpg

Vastaus kysymykseen, montako väriä? Täytyy oikein laskea, en nimittäin tiennyt tätä itsekään ennen kuin laskin.

Käytetyt langat alusta loppuun, yksi lanka ja väri lasketaan vain kerran:

Punaraita-7V, vaaleanpunainen Teddy, tunnistamaton villalanka vaaleanpunaisena, tunnistamaton mohair punaisena, pinkkikirjava Teddy, punainen Kitten mohair, tunnistamaton mohair lila-punaisena, 2-kertainen Fabel, tummanpunainen Isoveli, fuksia Kid Mohair, Gjestal Baby Ull punakirjava, punainen Teddy, viininpun. Isoveli, viininpun. Wool 2-kertainen, Cool flamme punamusta. Viisitoista! Monia lankoja käytin kaksinkertaisena tai esim. Kid Mohairia ja Baby Ullia rinnakkain (tuli muuten herkkuväri!).

Viittätoista veikkasivat SatuH ja Rasa. Ja voittaja on (kuopus sai nostaa lapun):

SatuH! Onnea!

Huivin paino olikin vaikeampi kysymys. Monet veikkasivat todella alakanttiin! Keittiövaakani näytti painoksi melkein 370 g. Anni oli pitkään 372 grammallaan lähimpänä, mutta TiiMa oli loppumetreillä hitusen tarkempi oikeaan suuntaan.

TiiMa veikkasi 370 g! Onnea!

Vielä yksi yllätyspalkinto, pieni lohdutuspalkinto (pahantuulisen) esikoisen toimiessa satunnaislukugeneraattorina välillä 1-32:

Kaksi, eli toisena arvanneelle lentokalalle lähtee jotakin pientä ja itsetehtyä. Onnea!

Voittajat:  meilatkaa teisa (ät) jippii piste fi , niin laitan ensi viikolla palkintoja postiin.

Palaan huivin esittelyyn uusien kuvien kanssa myöhemmin, lasten järjestämä härdelli tuntuu selän takana yltyvän...