EDIT: Vaalensin vähän lankakuvaa. En kotona aina huomaa, että kuvat olisivat tummia.

Kotona ollaan taas! Eilinen kirjoitus oli ajastettu, ja voin kertoa, että Avastin hiha on edennyt noin 6 krs menomatkalla. Huimaa! Lanka on kyllä ihastuttavaa neuloa.

Perjantaina lähdettiin ajelemaan kohti Helsinkiä. Matka syvään etelään meni melko hyvin, vaikka pojat eivät olekaan tottuneet noin pitkiin automatkoihin. Hotellissa meni aikaa huonetta ihastellessa ja siistiytyessä ennen kuin pääsimme lähtemään Lintsille. Ratikkakiskot olivat remontissa rautatieaseman edustalla, ja 3B:hen hyppääminen Lasipalatsin edessä oli virhe, joka vei paljon aikaa. No, tulipa nähtyä Eirakin ennen kuin pääsimme Lintsille. Pojat vierailivat muutamissa kieputtimissa, ja lähdimme vasta sulkemisaikaan pois. Ostimme keskustasta iltapalaa ja matkustimme junalla hotellille. Perjantai näytti myös vähemmän hauskat puolensa- joku oli oksentanut lähijunan ovien eteen, ja humalaisia oli muutenkin liikkeellä aika tavalla. Pojista se oli kummallista. Yö meni levottomasti, sillä kuopus nukkui isossa sängyssä keskellä, ja potki ja venytteli itseään jatkuvasti. Aamulla heräsin pää sängyn jalkopäässä, sillä niin päin sänkyyn mahtui paremmin nukkumaan tilarosvon viereen.

Lauantaina satoi, ja onnittelimme itseämme oikeasta ratkaisusta Linnanmäen suhteen. Aamulla satuimme rautatieasemalle juuri sopivasti nähdäksemme tämän ihan elävänä. Juna lähtee!

1830301.jpg

Kävin poikien kanssa ostoksilla Vihreässä Vyyhdissä ja Priimassa... Sukkalankavarasto kasvoi taas. Jitterbugia oli pakko ostaa, vaikka olen muistaakseni lukenut sen päästävän väriä ja haalistuvan. Mutta mitkä värit! Varsinkin tuo violetti. Nam! Sininen Araucania Ranco on kuopuksen valinta ja vaaleanpunakirjava on minulle. Kaksi ylintä on OnLinen Afrika color-sarjaa Hakaniemen hallista.

1834769.jpg

Menitaan ja pariin muuhun suunnittelemaani paikkaan emme enää ehtineet, sillä tapasimme keskustassa ystäväperheen ja kävimme syömässä ja Eläinmuseossa. Päivän lopuksi vielä shoppailimme Sellossa, joskin ostokset jäivät vähäisiksi. Kuopus oli väsynyt ja kärsimätön, ja asettui vasta, kun lupaamani tuliainen oli ostettu. Sen sijaan esikoinen alkoi mököttää, sillä minun ostostelukuntoni loppui ennen kuin hän oli saanut päätettyä, mitä halusi tuliaiseksi. Hänelle ostan jotain sitten täältä. Illalla kävimme syömässä hienosti ravintolassa. Kuopuksen on vaikeaa istua paikallaan niin kauan, eikä ruoasta maistunut juuri muu kuin mehu ja ranskalaiset perunat.

Tänä aamuna pistäydyimme vielä pikaisesti ystäväperheen kotona ja ajelimme kotiin eri reittiä kuin olimme tulleet. Kaksi pysähdystä tarvittiin matkalla, Joutsassa ja Iisalmessa. Melkein 7 tuntia meni paluumatkaan.

Ytv ei saa kiitosta "palveluistaan". Kävin Leppävaaran yhteispalvelupisteessä perjantaina ostamassa matkailijaseutuliput meille. Vahinko vain, ettei esikoisen lippu toiminut (lähijunan konduktööri kokeili sitä 3 eri lukijalaitteeseen) eivätkä esim. R-kioskit tietenkään vaihtaneet lippua, joka ei ollut heiltä ostettu! (Ei sittenkään vaihtaneet, vaikka hiukan karjahtelin asiasta...) Jouduin ostamaan hänelle mitättömän matkailijaseutulipun lisäksi kertalippuja. En voinut lippua palauttaakaan, sillä Leppävaaran piste ei ole auki lauantaisin. Ytv:lle lähetän kiitoskirjeen sekä laskun.