Huomaan, etten ole vieläkään kirjoittanut speksejä ylös valmistuneista neulomuksistani. Täytyy punnita ne ja laittaa tiedot ylös tänne, että osaan ainakin itse halutessani toistaa niiden tekemisen ja osaan arvioida vähän langanmenekkiä. Blogihan on sitä varten, eikö niin?

Viikonloppu meni mm. 7V:n ja bambusukkapuikkojen kanssa seurustellessa. Osittain siksi, että poikien jalat ovat kasvaneet, kumisaapasaika alkaa pian, ja osittain siksi, että haluan 7V-varastoani pienemmäksi.

Pääteltäviä töitä on taas kertynyt pinoon. Tein aikuisten vihreäkeltaiset sukat viime vuosituhannella ostetusta 7V:sta esikoisen joukkueen arpajaisiin. Vihreä lanka pääsi kokonaan loppumaan. Keltaista jäi, mutta voin tarvita sitä vielä, jos teen lisää Ooppeli-aiheisia neuleita. Kuopus sai keltaharmaat sukat, joihin tein vahvistetun pohjan. Isännälle on kesken mustaharmaasta raita-7V:sta saapassukat.

Innostuin siis sukkien kutomisesta pitkästä aikaa. Nämä kaikki sukat olen tehnyt perinteisellä mallilla- varsi 2o2n haluttuun mittaan, vahvistettu kantapää, välikierrokselliset (1-2-3-4-jne) kavennukset jalkaterän muotoiluun ja "pyöreä" kärki. En tiedä kavennustyylille nimeä, mutta ne aloitetaan, kun pikkuvarvas peittyy (7V-langalle 12s per puikko) ja siinä on vähenevät välikerrokset ja kavennuksia ei valmiissa sukassa edes huomaa, ellei osaa etsiä. Tämä sukkamalli on muuten sellainen asia, jonka opin (ulkoa) yhdestä kerrasta ja vieläpä koulussa! Kuudennella luokallakohan me ne sukat kudoimme? Joka tapauksessa siitä on kohtuullisesti aikaa, enemmän kuin 25 vuotta...

Niin, tuo lankasöttökuva edellisessä postauksessa. Säästin langanpäät, jotka päättelypäivänä saksin pois päätellyistä langoista. Aikamoinen kasa!