Eräässä paikallisessa liikkeessä on Novitan langoista ja neulontavälineistä -15%, muttakun! Villalankaa on kotona ihan tarpeeksi (köh, ostin kylläkin puuttuvia Woolin värejä puolisen kiloa yhteensä tuosta tarjouksesta). Novitan puuvillalangoista mikään ei kauheasti puhuttele. Joko värit ei nappaa tai sitten muuten ei kiinnosta (Liian paksua. Liian ohutta. Vääränlainen värikartta.), syitä on joka lähtöön. On varmaan sitten oltava ILMAN tarjouslankaa. Hmph.

Nauhalankasysteemi on valmis. Kuva sitten joskus blogiin.

Viiskymppislahjaksi alkoi muotoutua sittenkin Ziinan Kevät-huivi. Kukahan sitä ehdottikaan? Kiitokset! Toinen kerä on jo sinistä Bambua menossa, nelosen puikot valitsin, sillä käsialani on löysähköä, ellen pidä siitä huolta, ja halusin, että nimenomaan lehtikuviosta tulee siisti. Lanka on pikkuisen halkeilevaa ja säikeitä erottuu, mutta yritän olla huolellinen ja olla tökkimättä puikolla lankaa turhaan. Bambu ei olekaan niin mahdotonta neuloa kuin alkuun pelkäsin. Paljonkohan se venyy, jos/kun sen kastelee ja pingottaa? Käytän maksimissaan 5 kerää huiviin, tai ehkä 6, jos on ihan pakko. Mallikuvio on ihana, minulle sopivat kavennukset keskellä kuviota paremmin kuin laidoilla (vrt. Fifi). Opin kuvion huomattavan helposti ulkoa. Tykkäisin kyllä enemmän keskeltä aloitettavista huiveista, sillä unohdan helposti takalaidan lisäyksen ja saan paikkailla niitä jälkikäteen (eikä se ole kivaa). Mietin, miten Keväästä saisi keskeltä aloitettavan version, mutta minun logiikallani lehdet "putoaisivat" sitten vinosti ylöspäin, ja se voisi näyttää erikoiselta. Pitänee kysyä huivin luojalta asiaa.

Neulomisesta ei nyt muuta raportoitavaa. Muuta elämää: Kirpputoritavaroiden laittaminen työllistää iltaisin. Haluan ottaa viikkovuokrasta kaiken irti. Esikoinen toi kotiin hyvän todistuksen. Kuopuksen kuume on laskenut. Täälläkin on kuuma. Ostin kesähousut. Hajotin auton (tai se hajosi, kun minä ajoin sillä, ei selvää syy-yhteyttä). Keskussairaalan parkkipaikka on noiduttu. Viimeksi sama paikka tyhjensi autostani akun ja nyt hajosi jäähdytin. Eihän sinne pian uskalla enää mennä!