Koska en ole saanut mitään valmiiksi asti, esittelen vaiheessa olevia neulomuksiani.

706312.jpg

Esikoisen pusero on siis neulottu tähän saakka. Lankana on Novita Bambua ja M&K:n Flox, joka on mielestäni puuvillaksi erinomaista neulottavaa. Se pysyy hyvin kasassa, joustaa vähän ja neulejälki on siistiä. Raidoituksessa on lukujonoidea (Fibonacci), joka kääntyy toisinpäin keskellä paitaa. Tykkään tosi paljon puseron mallista, erinomaisen helppo neulottava ja ylösalasraglanin lisäksi olen oppinut mm. tekemään lyhennettyjä kierroksia ilman reikää kääntymiskohdassa ja luomaan uusia silmukoita neulomalla. Puikkoina olen käyttänyt 2,5mm pyöröä ja 3,0mm pyöröä. Koko on 150cm:n luokkaa ja puserosta näyttäisi olevan tulossa juuri sopivan kokoinen.

Nyt pitäisi keksiä, millaiset hihat neuloisin, sillä samanlaiseen raidoitukseen eivät raitalangat riitä. Olisiko siniset hihat (lankakerän väri+ tuo tummempi raita) aivan hölmön näköiset? Tarkoituksena on saada projektiin varatut langat menemään ilman lisäostoksia.

Ja tässä on pariton Kainuun lapanen omalla värisovelluksella Novita Wool-varastoistani. Ohje on SK 11-12/2006-lehdestä.

706298.jpg

En ole täysin tyytyväinen väreihin, mutta menettelevät. Tekaisen sille kaverinkin ja käärin joulupakettiin, sillä minun mahtikouraani nämä ovat liian pienet. Mutta päättelemisessä voi olla aika hikinen urakka. Arrrrgh!

706276.jpg

Lopuksi vielä kuva pörröisestä keskikesän huivista. Luultavasti annan tämänkin lahjaksi. Lanka on ihanan pehmoista, mutta karvaa lähtee paljon, ja pitkäkarvaista mohairia neuloessa saa olla tarkkana, että kaikki tarvittava lähtee mukaan puikolle. Tässä lankana Novita Kid Mohair ja puikot 5,5mm. Huivista tulee luultavasti iso, vaikka aikomus on käyttää vain 2 kerää lankaa.

706262.jpg 

Tarkoitus olisi käyttää lapsia mummolassa, ja kaipa sinne on otettava jotain neulottavaakin mukaan. Tässähän näitä vaihtoehtoja on... Ehkä huomenna päästään matkaan.

Ai niin! Voitin Hannan blogisynttäreillä. Kiitos, Hanna!