Sukkasatoilu alkaa! Mukana toista kertaa, Heinäladossa majailen. Puikot on teroitettu ja lankakeriä katseltu sukkamielessä...

Olen mukana Kipakan salaisessa huivivaihdossa. Huivittelukohteekseni tuli Kirsi itse. Kirsi halusi allergisena ihmisenä villattoman huivin, joka aluksi tuotti päänvaivaa- olin jo suunnitellut tekeväni huivin villasta, olipa kohteena kuka tahansa, lankakin oli jo valmiiksi valittu. Kuitenkin langaksi lopulta valikoitui varastostani Novita Bambu vanhan roosan värisenä. Koska väri oli kukkainen ja Kirsi tykkää pitseistä, valitsin malliksi Evelyn A. Clarkin Swallowtail Shawlin. Olen halunnutkin neuloa sen jo pitkään.

2806379050_4af18c3fc6.jpg?v=0

Bambu on lankana joustamatonta ja saattaa halkeilla, mutta ainakin pitsihuiveja siitä on vallan mainiota tehdä, sillä lankaa kiiltää vähän ja laskeutuu nätisti. Pingottaessa se kuivuu hitaasti, joskin tiesin tämän jo edellisestä Bambu-huivista viisastuneena.

Jännitin vähän, miten Bambusta onnistuu nyppyjen neulominen, ja ensimmäisellä p5tog-rivillä oli turhautuminen voittaa. Mietin jo mallin vaihtamista, sillä nypyt tuntuivat tosi työläiltä. Otin seuraavat rivit kuitenkin paljon löysemmin eivätkä nypyt niin mahdottomia enää olleetkaan.

2805529571_4a4386e5cf.jpg?v=0

 

2807719173_3f3bfba250.jpg?v=0

Malli: Swallowtail Shawl, Evelyn A. Clark

Lanka ja menekki: Novita Bambu vanha roosa, 166 g

Puikot: 5 mm metallipyörö

Koko: 88*195 cm

Kenelle: Kirsille (suora linkki Kirsin postaukseen huivista; lukemisesta tuli Hyvä Mieli) 

Muuta: Ehdottomasti teen toisenkin, mutta villalangasta. Jos huivia haluaa suurentaa, täältä löytyy ohjeet siihen. Jäin miettimään, missä olen nähnyt sellaisen huivin, jossa nyppypitsiä on neulottu 3 mallikertaa kahden sijaan, ja miten se sovitetaan huiviin... Muistaako kukaan?