Taas on satanut. Tein aamulla kuivahiivalla pullataikinan, joka ei kunnolla kohonnut. Lopulta taikinakupin seisottaminen lämpimässä vedessä suunnilleen pelasti tilanteen ja saimme kuopuksen kanssa pullat tehtyä. Siitä onkin jo jonkun aikaa, kun olen viimeksi leiponut. Teimme korvapuusteja ja tuorejuusto-vaniljapullia ja kuopuksen pikkupullia, joista jokaisesta tuli erilainen. Esikoinen on vuorostaan ollut vatsataudissa. Eilen tuli takapakkia voinnissa, pahoinvointi tuli takaisin.

Taisin eilen luvata vilauttaa sukkia. Kokonaisista sukista ei ole vähään aikaan luvassa kuvia. Laitan samalla speksejä ylös, jos vaikka tarvitsen niitä myöhemmin. Muistini on kyllä hyvä, mutta usein lyhyt.

Kalaretki:

1736240.jpg

Malli: oma

Lanka ja menekki: sammalenvihreä ja petrooli Gjestal Maija, 98 g

Puikot: 3 mm

Muuta: En tiedä, mitä näille tekisi. Kokeilisiko onneaan maakuntasukkakisassa vai laittaisiko lahjalaatikkoon. Värit eivät miellytä, mallineule vetää kasaan ja muutenkin lopputulos oli jotain muuta kuin ajatellut. Hmm.

Esikoisen spiraalisukat:

1736242.jpg

Malli: oma

Lanka ja menekki: luonnonvalkea, sininen ja tummansininen Gjestal Maija yht. 80 g. Tummansinistä meni melkein koko kerä, koska se oli pääväri

Puikot: 2,5 mm

Muuta: Plussaa siitä, että ohuita raitoja todellakin voi tehdä ilman reikäistä kierroksenvaihtokohtaa. Lyömätön juttu pyörönä neulottaviin jämälankatöihin! Neule on siisti molemmin puolin (sukkia voisi pitää myös nurja puoli päällä) eikä värinvaihtoja huomaa. Miinusta siitä, että langanvaihtokohdissa neule tiukkenee ja tämä tapa neuloa asettaa siksi vaatimuksia käsialan tasaisuudelle. Tämä tapa raidoittaa sai mielikuvitukseni laukkaamaan, ja ehkä teen tästä joskus ohjeenkin. Spiraalineulotun työn kanssa saa olla tarkkana, kun purkaa: oikea kohta jatkaa eteenpäin voi olla hankala löydettävä! Tässä myös vaihtoehto heille, jotka eivät pidä huonosti käyttäytyvistä pätkävärjätyistä langoista: tekee väriyhdistelmänsä itse yksivärisistä- eivätkä värit lätäköidy, vaikka tiheys tai silmukkamäärä olisi mikä!

Uutta on puikoilla, sukkia tietysti. Malli on oma, lanka punamixiä Nallea ja valmistumassa on 2 sukkaa 1 pyöröllä. Tällä kertaa tein alusta saakka 1 pyörölle, siis loin silmukatkin.