Edellisestä merkinnästä kävikin jo ilmi, kuka minulle lähetteli paketteja, ja tarkkasilmäiset ovat jo huomanneet, kenen SNY minä olin- Villasukan Langanpätkiä-blogista. Linkitys onnistuu huonosti, joten lisään ne myöhemmin.

Meillä Villasukan kanssa on yhteistä mieltymys samanlaisiin materiaaleihin, ohuisiin luonnonkuituihin. Värimaailmassa on jotakin samaa (punainen), mutta erojakin löytyy (esim. minä ymmärrän hyvin vähän mitään vihreiden sävyjen päälle). Pakettien suunnitteleminen vei ensikertalaiselta aikaa. Halusin, että Villasukka pitää niistä ja että onnistuisin keksimään joitakin uusia juttuja kokeiltavaksi. Neulominen toiselle, kokeneelle ja taitavalle neulojalle, vaati kynnyksen ylittämistä ja pikkuisen uskaltamista.

Elokuussa Villasukalle lähti Stroempe- och jumpergarnia 3 kerää vihreänä, vahvuuteen sopivat 2,5 mm bambupuikot, teetä, sukkaohje (Aurelia socks, pdf) ja Lett-lopi-lankaa yksi kerä tummansinisenä. Villasukan tunnelmat paketista ovat täällä.

855426.jpg

Elokuussa sain ajatuksen neuloa jotakin Villasukalle. Yritin saada Novita Woolista aikaan Feather and fan comfort shawlia, mutta jostain syystä en pitänyt siitä lainkaan. Päädyin neulomaan 4 eri vihreän sävyistä Woolia kolmiohuiviksi omasta päästä, reikärivit erottavat eri värit toisistaan. Veikkaan, että puikot olivat noin kokoa 5,0 mm ja lankaa tähän 100 cm* 200 cm huiviin kului n. 170 g. Vastaanotto oli lämmin, ja elokuun lopun pakettiin kätkeytyi myös vyyhti vaaleanvihreää Kamenaa, 2,5 mm virkkuukoukku ja suklaapatukka.

Syyskuussa Villasukka valitteli blogissaan, ettei omista mitään lankaa tarpeeksi neuletakkia varten. Sain ajatuksen: ostin Sotkamosta 5 kerää Nalle-lankaa viininpunaisena, liitin pakettiin pussillisen karkkia ajatuksenjuoksua vauhdittamaan, tyynyliinan aivojen ylikuumenemista vastaan ja ohjeen top-down-neuleen mitoituksesta. Jäin katsomaan, mitä tapahtuu, ja kyllähän blogissa alkoikin tapahtua! Villasukka innostui aiheesta niin, että vähän aikaa sitten marraskuussa saimme ihailla valmista villatakkia.

934840.jpg

Sukkasatoilin monen muun mukana syys-lokakuun. Tykästyin MagKnitsin Tropicana-sukkiin, jollaiset neuloin oman SNY:ni SeijaP:n laittamista Fabel-keristä itselleni, Talutin tilasi itselleen sukat, joten sama malli sai jatkoa, ja vieläpä Villasukkakin sai omat Tropicanansa. Tai Ruscanat, kuten kirjeessä niitä nimitin. Hotsocks-raitalanka oli vähän huonokäytöksistä ja kantapään kohdalla sukat olivat vähän erinäköiset, mutta annoin asian olla näin. Lankaa kului n. 70 g, 2,5 mm pyöröllä neuloin magic loopina ja koko oli uuden omistajan mukaan oikea. Lokakuun pakettiin kätkeytyi myös Sarah Donin Fair Isle Knitting-kirja, joka näytti aika vanhanaikaiselta, mutta kirjoneulemallit olivat selkeinä kaavioina, ja se oli Villasukan mielestä pääasia. Kaivoin vielä kaapista Fazer LontooRae-suklaalevyn, josta minä ja isäntä tykätään paljon. Villasukat mietteet paketista ovat täällä.

Loka-marraskuun vaihteessa kirjoitin Villasukalle pelkän kirjeen.

1055272.jpg

Marraskuun paketti tuottikin sitten vähän päänvaivaa. Kuopiosta ei kunnon lankataivasta löytynyt, enkä siis saanut suunnitelmaani A marraskuun paketista toteutettua. Siirryin suunnitelmaan B. Mutta Villasukka menikin ostamaan M&K Sarek-lankaa itse! Suunnitelmasta C ei ollut hajuakaan, mutta Villasukan mielestä yksivärisiä sukkalankoja tarvitaan aina, joten ostin Hjerten 4trådetia jännän viininpunaisen sävyssä paikallisesta lankakaupasta. Pakettiin sisältyviä neulojan oheistarvikkeita, kuten käsivoidetta, pitkät pyöröt, teetä ja namia, olin kantanut kaappiin odottamaan vähitellen. Neulaisin vielä Aino-langasta ruskeat Lovikkaat, sillä talvella kaipaa joskus paksujakin lapasia. Kaksinkertaista Aino-lankaa lapaset veivät arviolta 120 g, 7 mm puikkosetillä tikuttelin nämä suunnilleen yhden vuorokauden sisällä. Tässä Villasukan tunnelmat viimeisen paketin äärellä.

Villasukka on ihanteellinen kohde SNY:lle, hän bloggaa paljon ja iloisesti.

Kiitokset Villasukalle, SeijaP:lle ja SNY-vaihdon emolle!